1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Rendhagyó ballagás a lakiteleki óvodában

A vírus helyzet miatt, ebben az évben sajnos elmaradt a hagyomány szerinti, május végére tervezett ballagás a lakiteleki óvodákban.

 

Az óvoda, több más intézményhez hasonlóan, nehéz nevelési évet zárt, mert a különleges jogrend idején megváltozott az életük. A családi nevelést a szokásostól eltérő formában és tartalommal segítették az óvónők az online térben, amely nem volt könnyű, hiszen nagyobb feladat hárult a szülőkre, pedagógusokra egyaránt. Csak a veszélyhelyzet feloldásával volt folytatható újra a nevelés-oktatás az intézményekben, így az óvodától való búcsúzást is későbbre kellett halasztani.

Az iskolai tanévnyitó napján, augusztus 30-án búcsúztak el a leendő elsősök az óvodáiktól. A székhelyintézményben Aszódiné Magyar Beáta intézményvezető köszöntötte a ballagó óvodásokat és szüleiket, míg a telephelyen Gulyásné Varga Edit óvodapedagógus. Néhány kisebb gyermek búcsúzó versel köszönt el a nagyoktól, akik ezután kis műsorral, versekkel búcsúztak el az intézményektől, és az őket gondosan nevelő óvó- és dajka néniktől. A leendő iskolások megkapták a hagyomány szerinti ballagó tarisznyáikat és egy szál virágot, majd egy kört téve az óvoda udvarán, végleg elköszöntek.

Miután átértek a régi óvodások (telephelyről) az új óvodába (székhelyintézménybe), megkezdődött az iskolarúdra való szalagok felkötése. Ez a szép hagyomány ugyanis szintén elmaradt, a pandémia miatt, amikor a tanítók által tartott rúdra felkötik a leendő iskolások a nevükkel, óvodai jelükkel ellátott szalagot. Büszkén sorakoztak be a gyermekek a tanítóikhoz, és miután felkötötték a szalagjukat, együtt sétáltak át az iskolába a tanévnyitóra