1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Döntetlennel végződött a rangadó

A megyei II. labdarúgó bajnokság Északi csoportjában, már az első fordulóban egy rangadóra került sor a Tiszaalpár és a Nyárlőrinc között.

 

A két csapat mindig nagy mérkőzéseket vív egymással, és mindig a pillanatnyi forma dönt. Mivel a koronavírus miatt öt hónapja nem játszottak tétmérkőzést a csapatok, és több változás is történt mind a két gárdánál, nem lehetett tudni, hogy ki milyen formában van, milyen fegyvertárat tud majd felvonultatni. Már a találkozó elején gólok születtek. A nyárlőrinciek a 6. percben megszerezték a vezetést Bali révén 0–1. Erre nagyon gyorsan jött a tiszaalpári válasz a 8. percben, amikor Utasi egalizálta az eredményt 1–1. A 15. percben pedig Borsi találatával vezettek is a hazaiak 2–1. A félidő utolsó percében Pásztor utolsó emberként durván szabálytalankodott, ami miatt a játékvezető kiállította.

A második játékrészt így emberhátrányból kezdték a tiszaalpáriak. A nyárlőrinciek neki is mentek ellenfelüknek, szinte az egész idő alatt a hazaiak térfelén pattogott a labda. Rengeteg helyzetet dolgoztak ki, de a szorosan védekező hazaiak útját állták a labdának, vagy pedig Verebélyi kapus mentett. A 75. percben Bali fejesét azonban ő sem tudta hárítani 2–2. A hátralévő percekben is nagy nyomás hárult a tiszaalpári védőkre, de ki tudták húzni gól nélkül a találkozó végéig. A mérkőzés nem szép, de küzdelmes párharcot hozott.

Tiszaalpár–Nyárlőrinc 2–2 (2–1)

Tiszaalpár, 400 néző. Vezette: Nagy A. (Kiss S., Csákó)

Tiszaalpár: Verebélyi – Murányi, Palásti (Czingel), Surányi, Borsi (Baranyi), Vass (Bárdos), Pásztor, Török (Barcsa), Gyenes, Szöllősi, Utasi (Németh Zs.). Edző: Kádár Tibor

Nyárlőrinc: Kocsis – Sajtos, Tóth R., Horváth B., Nyúl, Németh N. (Kovács M.), Farkas, Faragó, Lakatos (Liska), Orosz, Bali. Edző: Kemenes György

Gólszerző: Utasi 8., Borsi 15., ill. Bali 6., 75. Kiállítva: Pásztor 45.