1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Harmadik győzelmével a tabella élére került a Tiszakécske

Három mérkőzés, három győzelem. Ez az eddigi mérlege a Tiszakécske LC NB III. labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában szereplő csapatának. Szerda este a Füzesgyarmatot fektették két vállra.

 

A lehető legjobban kezdődött a mérkőzés a tiszakécskei csapat számára, mert a második percben egy jobboldali szöglet után Kiprich lábáról a füzesgyarmati kapuba került a labda 1–0. Az első félidő további része is hazai támadásokkal folytatódott. A gyarmatiak el sem tudtak jutni Molnár Márk kapujáig. A hálóőrnek az ötvenedik percig nem is kellett védenie. Az első játékrészben kimaradt még két kécskei helyzet. A második félidőben magára talált a vendégcsapat és voltak ígéretes támadásaik. Egy alkalommal Molnárnak bravúrral kellett hárítania. A második játékrész közepén Pongráczot buktatták a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Simon a jobb alsó sarokba lőtte 2–0. Válaszként a gyarmatiak egy hatalmas kapufát lőttek. Öt perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor Galacs Erik kapott jó labdát a jobb oldalon, levitte majd nem az alapvonalig és nehéz szögből kilőtte a jobb alsó sarkot 3–0. A hosszabbítás utolsó percében Szabó Dávid hagyott ki egy ordító helyzetet, amikor is mintegy hét méterről a kapu mellé lőtte a labdát.

– Úgy gondolom, hogy az egész mérkőzés alatt a mi akaratunk érvényesült, nyilatkozta a találkozó után Nagy Sándor a tiszakécskeiek vezetőedzője. –Bebizonyítottuk azt, hogy egy jó csapatot, jó játékkal le tudtuk győzni. Ez a magabiztos 3–0 választ adott sok mindenre, többek között arra, hogy ezek a fiúk tudnak futballozni. Még mindig csak az út elején vagyunk, vannak még holtpontjaink, most is van egy kicsi hiányérzetem, mert három komoly helyzetet kihagytunk, de ne legyünk elégedetlenek. A fiúk nagyon profi módon álltak a mérkőzéshez, és végig koncentráltan játszottak, amit megbeszéltünk a mérkőzés elején, csak dicsérni tudom őket, igazi csapatmunka volt.

– Csalódottak vagyunk, mert alapjában felforgatta az elképzeléseinket a korai tiszakécskei találat, értékelte a mérkőzést Csillag László a füzesgyarmatiak mestere. – Azt gondolom, hogy a hazai csapat egy fokkal magasabb szintet képvisel ebben az osztályban. A korai gól lélektani hátrányt is okozott, mert nem tudtunk érdemben építkezni. Próbáltunk a mérkőzés utolsó negyedében cserékkel frissíteni, de legyünk őszinték, szétesett a csapatjátékunk. Sem a találkozó eleje, sem a vége nem volt méltó a csapatunkhoz.

Tiszakécske Városi Sportcentrum, 420 néző, vezette: Ducsai József (Kis Zoltán, Zsákai Milán)

Tiszakécskei LC–Füzesgyarmati SK 3–0 (1–0)

Tiszakécske: Molnár M. – Oláh, Fülöp, Kiprich, Farkas, Ternován (Szabó D.), Horváth Attila, Pongrácz, Simon, Nyilas (Zvara), Máté (Galacs).

Füzesgyarmat: Fildan – Raducu, Szabó R., Kis (Vajda), Achim Á., Cigan, Sundas, Popescu (Balogh G.), Achim S. (Árvai), Lippai, Hussein.

Gólszerző: Kiprich a 2., Simon a 77. percben 11-esből, Galacs a 85. percben.