1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

A harmadosztályban folytatja a Tiszakécske

Tíz nappal a nevezési határidő után hétfőn, a Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette az NB III.-as csapatok csoportbeosztását. Ebből kiderült, hogy a Tiszakécske a következő bajnokságot a Keleti csoportban folytatja.

Az szinte mindenki számra biztos volt, hogy a Tiszakécske a harmadosztályban fogja folytatni. Csodák ugyanis nincsenek és ezúttal sem voltak. A szövetség elfogadta a DEAC nevezését a másodosztályba. Mivel az Érd nem vállalta a magasabb osztályt, így a Szentlőrincet kérték fel, hogy az NB II.-ben szerepeljen. A Baranya megyei csapat vállalta, hogy az NB III. után a másod osztályban folytatja. Ez pedig azt jelentette, hogy a Tiszakécske csak a harmad osztályban indulhat. Eldőlt az is, hogy nem a Közép, hanem a Keleti csoportban fog szerepelni. Így tehát elmarad a Kecskemét-Tiszakécske nagy rangadó. Valamennyi NB III.-as csoportban, tehát a Nyugatiban is húsz-húsz csapat indul. A bajnokság augusztus 2-án rajtol, és május 30-án fejeződik be.

A Keleti csoport tagjai: Balassagyarmat, BVSC, Cegléd, DVSC II, DVTK II, Eger, Füzesgyarmat, Gyöngyös, Hatvan, Jászberény, Kisvárda II, Mezőkövesd II, Putnok, Sajóbábony, Salgótarján, Sényő, Tállya, Tiszafüred, Tiszakécske,

Tiszaújváros. A Közép csoport tagjai: FC Dabas, Dabas-Gyón, Dunaújváros,

ESMTK, FTC II, Kozármisleny, Hódmezővásárhely, Honvéd II, Iváncsa,

Kecskemét, Körösladány, Majos, Monor, Paks II, Rákosmente, Szegedi VSE, Szekszárd, Taksony, Újpest II, Vác.

A Tiszakécske szerdán délután öt órakor az NB II-es Kazincbarcika otthonában játszik edzőmérkőzést. Szombaton pedig tíz órakor a szintén NB II-es Szolnok csapatát fogadja a Tiszaligeti Sportcentrumban.