1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 7 °C
  4. |

Új edző, új csapat Tiszakécskén

A harmadosztályba adta be nevezését a Tiszakécske, aki új edzővel vág neki a 2020/2021-es bajnokságnak.

 

Nagy Sándorral kötött szerződést egy, plusz egy évre az egyesület, aki a Kisvárda második csapatának volt a vezetőedzője. – Székelyföldön, pontosabban Baróton születtem, ott kezdtem az ifjúsági csapatban a labdarúgást, majd utána 16 évesen Sepsiszentgyörgyre kerültem, ahol már másodosztályban játszottam, mondja az újonnan kinevezett vezetőedző. Ezt követően a szüleim áttelepültek Magyarországra én pedig az MTK-hoz igazoltam. Gellei Imrénél mutatkoztam be a magyar élvonalban. Játszottam a Diósgyőrben, a Nyíregyházán, Tatabányán és Kecskeméten is. Amikor befejeztem az aktív labdarúgást edzőként kezdtem el dolgozni. Ennek már több mint tizenöt éve. Nyíregyházán U15-ös csapatnál kezdtem, onnan léptem előre, 2006-ban kerültem a REAC-hoz, ott is az utánpótlásnál kezdtem, majd másodedzője, és vezetőedzője lettem a felnőtt csapatnak.

Nagy Sándor az NB I.-ben és NB II.-ben is irányította a csapatot. Utána visszament Nyíregyházára a Bozsik Akadémiához, majd a Nyíregyházi Spartacusnak lett a sportigazgatója. Ezt követően Sepsiszentgyörgy következett, ahol társedzőként dolgozott, a román másod osztályban. Felkerültek az első osztályba, ahol tizennyolc mérkőzésen keresztül irányították a csapatot. Ezt követően Kisvárdára került, ahol az akadémián dolgozott, illetve a kettes csapatnak volt a vezetőedzője. Most megkeresték Tiszakécskéről, és egy, plusz egy évre írt alá. Sajnos a vírus helyzet miatt nem sikerült befejezni a bajnokságot és pont az utolsó mérkőzésen került kieső helyre a Tiszakécske. Így a másodosztályból a harmadosztályba került.

– Az a célunk, hogy azonnal visszakerüljünk a másodosztályba, tette hozzá Nagy Sándor. Gondjaink azért vannak, mert sokan elmentek, helyettük újakat kell beépíteni, tehát egy új csapattal tudunk nekivágni a bajnokságnak. Tárgyalások folynak játékosokkal, de konkrét neveket még nem tudok mondani, mert nincsenek még megállapodások. Azt szeretném, ha minél hamarabb összeállna a keret, mert akkor tudnánk építkezni. Minőségi játékosokat szeretnénk igazolni, éppen azért, hogy a kitűzött célért tudjunk harcolni. Kisebb, szűkebb kerettel fogunk dolgozni, de azok minőségi játékosok lesznek.

Nagy Sándor hangsúlyozta igaz, hogy védő volt, de távol áll tőle a defenzív futball. Szereti a támadó focit, a sok gólt, és a megalkuvás nélküli játékot. A munkában hisz, és a pályán elvárja mindenkitől, hogy az első perctől az utolsóig küzdjön. Aki ezzel nem tud azonosulni, az kikerül a keretből. Az eddigi edzések alapján azt tapasztalta, hogy akik a csapatban maradtak, azok odateszik magukat, kifogástalanul dolgoznak. Azt kérte mindenkitől, hogy pozitívan játsszon és gondolkodjon. Nagy Sándor kérte a szurkolók támogatását is, hogy álljanak a csapat mellé, mert szükség van a biztatásra. A játékosok mindent meg fognak tenni a cél érdekében, hangsúlyozta.

Nyilas Elek sportigazgatótól megtudtuk, hogy az egyesület a következő bajnokságban Tiszakécskei LC néven indul. Az erősítésekről és az új igazolásokról folyamatosan zajlanak a tárgyalások. A biztosan távozó játékosok: Kirchner Krisztián, Sváb Dániel, Preklet Csaba, Ludánszki Bence, Batizi-Pócsi Balázs, Erdélyi Botond, Simon Márk, Lukács Dániel, Varga Ádám, Tölgyesi Viktor. Szuhodovszki Soma távozása még kérdéses.