1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Apró vad helyett korongokra lőttek a vadászok

Puskaropogástól volt hangos vasárnap délelőtt a tiszakécskei Árkusi lőtér. Ott tartották a megyei lövész körversenysorozat első fordulóját.

 

A lőtér az elmúlt évekhez képest egy új lövési lehetőséggel, egy korongvadász pályával gazdagodott, aminek a neve, domb. Az elmúlt év október 23-án, egy százkorongos versenyen avatták fel. Egyedüli az országban, hogy negatív korongokra lehet lőni. Ez azt jelenti, hogy a versenyző fenn áll a dombon, és lefelé kell neki a korongot eltalálni. A mostani versenyre hatvanan neveztek, ebből 37 a megyénkből, a többiek más megyéből. Mindenkinek két koronglövész és egy toronykakas pályán kellett a lőállásba állni, ahol egy-egy pályán huszonöt korongot lehetett eltalálni. Aki mind a három pályán sikeresen célzott, az összesen hetvenöt korongot tudott volna lelőni, de ilyen nem volt. A versenyzőket Fésűs Sándor a helyi vadásztársaság vadászmestere köszöntötte. Külön kiemelte a Bács-Kiskun megyei Vadászkamara elnökségi tagját, Mohácsi Jánost, akiről elmondta, hogy a 70-es évek elején közösen képviselték megyénket a különböző versenyeken. Az egyre csökkenő vadállomány mellett a jövő a korong lövészeté lesz, hangsúlyozta. Azt tapasztalják, hogy évről évre több a lövészetet kedvelők száma, és ez alól nem kivételek a nők sem.

A megyei versenyzők az alábbi eredményeket érték el, nők: 1. Csorba Gyuláné (Kunfehértó), 2. Sörös Mirjana (Baja). Ifjúsági 23 éves korig: 1 Szalai István Tamás (Kunfehértó), 2. Revuczky Patrik (Kecskemét), 3. Zöldág Gergő (Soltvadkert). Szenior, 24-55 éves korig: 1. Szarka József (Kiskunfélegyháza), 2. Zöldág János (Soltvadkert), 3. Zsigó Imre (Kiskunfélegyháza). Veterán, 56-65 éves korig: 1. Fehér Péter (Ballószög), 2. Csonka Tibor (Baja), 3. Gál Sándor (Császártöltés). Szuper veterán, 65 év felett: 1. Török Péter (Kunfehértó), 2. Csordás József (Baja), 3. Szabó Géza (Kecskemét). Vendégek női 1. Szentpéteri Beáta. Szenior 1. Brilla Gyula, 2. Bakosi Attila, 3. Szabó Péter. Veterán: 1. Dobos József, 2. Szalai Tibor. A megyei körverseny legközelebbi állomása Érsekcsanádon lesz július 4-én, utána Kocsér következik július 18-án, szeptemberben Kiskunmajsán, októberben pedig Kunfehértón mérhetik össze tudásukat a vadászok.

A 2019 évi összesített verseny helyezettjeinek is ezen a napon adták át a díjakat. Legalább három versenyen kellett elindulni ahhoz, hogy értékelni tudják a versenyzőket. Ennek megfelelően az alábbi eredmények születtek, nők: Sörös Mirjana 225 lövésből 121 találat, szuper veterán: Török Péter154, Szabó Géza 149, Csordás József 127, veterán: Fehér Péter 190, Lakos Dénes 180, szenior: Zöldág János 201, Szarka József 194, ifj. Fésűs Sándor 187, ifjúsági: Dósa Péter 129.