1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Térzene a tiszaalpári ABC előtt

Tiszaalpár is bekapcsolódott abba zenei programba, amit a Filharmónia szervez hétvégeken, különböző településeken. Az énekeseknek, együtteseknek így lehetőségük van szabadtéri koncertet adni.

 

Tiszaalpárra szombaton délelőtt a szegedi QuARTist Együttes adott több mint fél órás koncertet a település központjában lévő ABC előtt. Először komoly zenei műveket mutattak be, de a végén három olyan számot hallhattak az érdeklődők, amit mindenki ismer. Ez pedig nem volt más, mint a Vuk zenéje, a Paff a bűvös sárkány, valamint A kérem a következő (Dr. Bubó) című rajzfilmsorozat zenéje.

A szegedi QuARTist együttes két éve koncertezik rendszeresen, sikeres fellépéseket mondhat magáénak Csongrád megyében, Budapesten a Magyar Rádióban és sok-sok ifjúsági koncerten. Jelen felállásuk egy vonósnégyest alkot, ahol a fagott a prímhegedű. Műsorukban barokk és klasszikus darabok szerepelnek főként, de nem idegen tőlük a filmzene a mesezene és az operettmuzsika sem. Tagjai: Vizsolyi Lívia fagott, Greksa Márta hegedű, Pesti Ágota cselló és Rácz Gábor brácsa.