1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Újra kinyitotta kapuját az óvoda

Egy hétig tart még a szorgalmi idő a nyárlőrinci óvodában. Ez azt jelenti, hogy minden óvodás és bölcsődés gyermek bemehet az intézménybe. Az igényeket felmérték, május 25-én negyvennyolc kisgyermek ment óvodába, két csoportban összevontan vannak. A bölcsődébe négy gyereket vittek.

 

Június első hetében már a nyári életre készülnek, személyre szóló igényfelmérő lapot kapott minden szülő, amit június 4-ig kell visszajuttatni az óvodába. Ez alapján fogják majd megalkotni a nyári nyitvatartási rendet. Két hétre fognak majd bezárni, augusztus második két hetében, a többi időszakban nyitva lesz az óvoda, tudtuk meg Almási Barbarától. A ballagással kapcsolatban az intézményvezető egyeztetett Pénzváltó Istvánnal. Az első körben ugyan még megtiltotta a polgármester a ballagást, de újra egyeztetés, és szülői kérés után közös megállapodásra jutottak. Ez pedig arról szól, hogy szeptember elsején, az iskolai évnyitó előtt, az óvodában találkoznak a leendő első osztályosok, ott elbúcsúznak az intézménytől, és onnan fognak majd átmenni az iskolai évnyitóra. Addig még ugyanis sokat javulhat a helyzet. A családi nap és a gyerek nap is ezúttal elmarad.

A mostani újra kezdés nem volt egyszerű, ugyanis csak négy nappal korábban jött ki a Magyar Közlönyben az a rendelet, mely szerint május 25-én újra nyithatnak a vidéki óvodák, bölcsődék. Éppen ezért volt olyan szülő, aki nem tudta eldönteni azt, hogy vigye óvodába a csemetéjét, vagy nem. Akadt olyan szülő, aki először azt mondta, hogy megy a gyermeke, de később meggondolta, és még sem vitte. De olyan is akadt, aki pont fordítva gondolta, vagyis először azt mondta, hogy nem megy, de végül még is az óvodába járás mellett döntött. Almási Barbara, elmondása szerint megsajnálta az anyukákat, mert azt érezte rajtuk, hogy nagyon nagy dilemában vannak. Lelkiismereti problémát okozott nekik, hogy szívük szerint vitték volna gyermeküket az óvodába, mert már vágyódtak nagyon a közösségre, de nagyon sok szülőben felmerült az, hogy mi lesz akkor, ha most történik valami baja, akkor hiába volt az elmúlt két és fél hónap kényszerszünet. Éppen ezért megsajnálta az anyukákat és az utolsó pontig hagyta, hogy megváltoztassák az álláspontjukat. A hetvenkét óvodásból negyvennyolc gyermek van jelenleg az intézményben, a kilencbölcsődés közül pedig négy. Persze ez szinte minden nap változni fog majd.