1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Szerdán elkezdődhet az edzés az NB II-es Tiszakécskénél

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor május 6-án, szerdán, szigorú feltételek mellett, elkezdhetik a Duna Aszfalt Tiszakécske LC NB II-es labdarúgó játékosai a kiscsoportos edzéseket.

Egyelőre csak kormányrendelet van arról, hogy nézők nélkül, de lehet tartani sportrendezvényeket, a Magyar Labdarúgó Szövetség azonban még nem nyilatkozott arról, hogyan tovább, legalább is, ami az NB II-es és az alacsonyabb bajnokságokat illeti. A Duna Aszfalt Tiszakécske LC játékosai már alig várják, hogy ismét találkozhassanak, és ott folytathassák a játékot, ahol abbahagyták. A várható lehetőségekről Nyilas Eleket kérdeztük.

–Azt még nem mondta ki az MLSZ, hogy folytatódik a bajnokság, de mi most már úgy készülünk, hogy lesz folytatás, nyilatkozta a sportigazgató. Hétfőn az összes játékost, a csapat mellett dolgozó stábtagokat, és mindenki a csapat segítségére van, tesztelünk a korona vírus ellen. Kedden már valószínűleg megtudjuk az eredményt és akkor szerdán, remélhetőleg teljes létszámmal, el tudjuk kezdeni a felkészülést, a szezon befejezésére. Legalább is ez tervünk. Azt nem tudjuk, hogy az élet ezt, hogy fogja majd átírni, vagy, hogy a szövetség hogyan fog határozni. A lényeg az, hogy, mindent meg fogunk tenni a lehetséges kezdésre. Korábban azt mondták, hogy a feloldás után három héttel kezdődhet a folytatás. Tudjuk, hogy ez az NB. I-re vonatkozott, de mi úgy készülünk, hogy tudjuk folytatni a bajnokságot. Tudomásom szerint, a fiamon kívül nincs sérült a csapatban. Reméljük, hogy mindenki egészségesen fog érkezni, és el tudjuk kezdeni az edzéseket. Az előírásokat be fogjuk tartani, de lehet, hogy az elméletet a gyakorlat teljesen át fogja írni, mert csak akkor fogjuk majd látni a helyzetet, amikor már benne leszünk a napi edzésekben.

Nyilas Elek cáfolta azt Nemzeti Sport online oldalán megjelent hírt, mely szerint: ,,Az egykoron Budaörsön, Soroksáron, Mezőkövesden, Nyíregyházán és az MTK-nál dolgozó Lucsánszky Tamás lesz a labdarúgó NB II-ben szereplő Tiszakécskei LC új vezetőedzője.” Teljesen alaptalannak nyilvánította a hírt, mert mint mondta, sem a klub, sem Lucsánszky Tamás nem tud ilyen megállapodásról. Azt viszont továbbra is megjegyezte, hogy a vezetőedző mellett lesz majd egy segédedző, de személyről nem beszélt, mert még nem realizálódtak a tények ezzel kapcsolatban.