1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Vita a mozgáskorlátozott egyesület tagjai között

Nincs béke a megyei mozgáskorlátozottak egyesületének tagjai között. Mást mond az elnök, és mást a volt alelnök. Mind a ketten Tiszaalpár kötődésűek.

A tény viszont az, hogy a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) kizárta soraiból a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesületét. A határozatában az áll, hogy a megyei egyesületet az etikai szabályok súlyos és folyamatos megsértése miatt zárta ki a MEOSZ közgyűlése, az elmúlt év végén, mégpedig hetvennégy igen, tizenegy tartózkodással, nem szavazat nélkül. Az eltelt idő óta, több megyei csoport is arra az elhatározásra jutott, hogy továbbra is a MEOSZ-hoz szeretne tartozni. Ennek érdekében új egyesületet hoztak létre, március 3-án, még pedig Észak Bács-Kiskun Megyei Mozgásukban Korlátozott Egyesület néven, tudtuk meg Bitó Ferenctől az új egyesület elnökétől. Az egyesület szívesen fogadja mindazon csoportokat, akik úgy döntöttek, hogy ők továbbra is szeretnének a MEOSZ-hoz tartozni. Az igényeket az alábbi telefonszámon +36-20/379-3286 lehet bejelenteni, tudatta Bitó Ferenc. Laczkó Mátyás, korábbi megyei alelnök, az új egyesület szintén alelnöke ehhez még hozzátette, hogy Tiszaalpáron március 7-én megalakult egy másik mozgáskorlátozott csoport, amely a Tiszaalpári Barátikör nevet kapta. A csoportba várják azokat, akik szeretnének hozzájuk csatlakozni. Az érdeklődők a +36-20/390-3478-as számon jelentkezhetnek.

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük Hanó Mihályt. – Laczkó Mátyás volt alelnök jelentett fel bennünket, a rendőrségen és az ügyészségen, mondta a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnöke. Sehol sem állapítottak meg semmiféle szabálytalanságot. Ennek ellenére a MEOSZ kizárt bennünket, etikai vétség megsértése miatt. Az elmúlt év májusában Bócsán, tisztújító közgyűlést tartott az egyesületünk, de a régi felügyelő bizottságot nem választották újra. Akkor, több mint kétharmados többséggel harmadjára is megválasztottak elnöknek. Ezt sérelmezték. Harminc éves múlt után szakadt ketté az egyesületünk. Az elmúlt év novemberében rendkívüli közgyűlést hívtunk össze, ahol egyetlen csoport sem jelezte, hogy ki akar válni. Laczkó Mátyásnak akkor kellett volna tennie a dolgát, mikor erre lehetősége volt. Akkor megmutathatta volna, hogy mire képes. Nem csinált semmit, pedig felvettem gondoknak, takarítónak, amiért pénzt kapott. Én már kilenc év óta társadalmi munkában dolgozom, tette hozzá Hanó Mihály.