1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Két pontot kiengedett a kezéből a Tiszakécske

A 23. fordulót bonyolították le a Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokságban. A Duna Aszfalt Tiszakécske LC a Kazincbarcikát fogadta.

 

A hazaiaknak nagy szükségük lett volna a három pont megszerzésre, ahhoz, hogy ne csússzanak le nagyon a táblázat aljára. Meg is volt ennek a lehetősége, de végül csak egy pontot tudtak otthon tartani. Kontrákból próbáltak támadásokat vezetni és megközelíteni a kazincbarcikai kaput. Az első félidőben több helyzetet is kidolgoztak, a vendégek kapusának több alkalommal is védenie kellett. A támadásoknak a 38. percben lett meg az eredménye, amikor bal oldali akció után Kirchner lőtt a kapuba 1:0. Az első félidőben több sárga lapot is kiosztott a játékvezető, durva szabálytalanságok miatt. A második félidő első támadásánál újabb gólt szerzett a Tiszakécske. Kapu előtti kavarodás után Lukács lőtt a kapuba 2:0. Úgy tűnt, hogy biztosan meg van a három pont. Érthetetlen módon azonban a hazaiak visszaálltak védekezni. A második félidő közepén Csáki lyukat rúgott, Kovac rácsapott a labdára, tisztán vezethette kapura, és be is talált 2:1. Egyre sűrűbben támadtak a vendégek, veszélyes támadásokat vezettek. Ennek eredményeként a Kazincbarcika a hosszabbítás utolsó percében szépíteni tudott. Jobb oldali szöglet után Krausz lőtt a hálóba 2:2.

Duna Aszfalt Tiszakécske LC–Kazincbarcika SC 2:2 (1:0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum: 450 néző.

Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Belicza Bence Péter)

Tiszakécske: Varga Á. – Erdélyi, Csáki, Preklet, Farkas N. – Tóth B., Tölgyesi – Lukács (Gréczi, 84.), Kirchner 5 (Horváth A.,) Simon – Máté J. (Zádori, 63.)

Vezetőedző: Virágh Ferenc

Kazincbarcika: Horváth L. – Iszák, Heil, Fótyik, Farkas N. – Toma, Németh T. (Géringer 46.) Krausz (Hegedűs 72.), Berki (Gábor L. 46.) – Oldal, Kovac

Vezetőedző: Dzurják József

Gólszerző: Kirchner 1:0 38., Lukács 2:0 46., Kovac 2:1 71. Krausz 2–2 93.

Hetven percig azt történt a pályán, amit mi szerettünk volna, értékelte a találkozót Virágh Ferenc vezetőedző. A szünetben direkt felhívtam a játékosok figyelmét, hogy ne hibázzunk hátul, és egyszerűen játszunk, mert a Kazincbarcika van olyan jó csapat, ha vérszemet kap, akkor kihasználja a lehetőségeket, és akkor felhozzuk őket. Nem tudtuk megrúgni a harmadik gólt, pedig benne volt a mérkőzésben. Ha sikerül, akkor eldönthettük volna a találkozót. Érthetetlen módon hátul elkezdtünk feleslegesen passzolgatni. Nem csak csalódott, de mérges is vagyok, mert adtunk egy pontot a Barcikának. A nagy hiba után szerzett gól már motiválta őket, plusz erőt adott nekik, így tudtak egyenlíteni.

Az első hetven perc gyalázatos volt, mondta Dzurják József. Az agresszív hazai csapat ellen gyáván, bután futballoztunk. Óriási szerencsénk volt, hogy meccsben tudtunk maradni. Nagy egyéni hiba kellett ahhoz, hogy a csapat elinduljon és játssza azt a játékot, amit szerettünk volna az első perctől kezdve. Ha szerencsével is, de sikerült egy pontot megmenteni.