1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Megkezdte felkészülését a Tiszakécske

Ma délelőtt megkezdte felkészülését a Duna Aszfalt Tiszakécske LC NB. II-es labdarúgó csapata a tavaszi szezonra. Az első edzésen huszonöt játékos vett részt.

 

Ilyen korán talán még soha nem folytatódott a másod osztályban a bajnokság, mint most. Február másodikán ugyanis már éles mérkőzéseket játszanak a csapatok. A tiszakécskei játékosok pénteken délelőtt kilenc órakor találkoztak a sportcentrumban, és tíz órakor már el is kezdődött a bemelegítés. A műfüves sportcsarnokban, a bemelegítés után futás felmérés volt, majd pedig labdavezetés, természetesen mind a kettő időre. Ezt követően ezer méter felmérő futáson vettek részt a játékosok. Néhány új arc is látható volt a fiúk között, akik még eddig nem szerepeltek a Tiszakécske csapatában, de még nem írták alá a szerződésüket. Nyilas Elek szakmai igazgató azt ígérte, hogy néhány napon belül már tud neveket is mondani, hogy kik folytatják majd a Tisza-parti kisváros csapatában a labdarúgást, és kik azok, akik távoznak. – Speciális a helyzet, mert február 3-án már bajnoki mérkőzést játszunk, nyilatkozta Nyilas Elek. Az én pályafutásom alatt sem játékosként, sem edzőként, vezetőként nem volt még, hogy ilyen rövid idő legyen a felkészülés, mert most mindössze négy hét. Ez szakmailag is elég sok mindent felülír, egy kis nehézséget is okoz, mert nem sokan találkoztak még a szakmában ilyennel. Eléggé húzós ősz után kevesebb volt a játékosok pihenője. Mindegy, mert ehhez kell alkalmazkodnunk, és ez alapján kell felkészülnünk edzésekkel és edzőmérkőzésekkel, a folytatásra. Január tizedikén, vasárnap elutazunk Bükfürdőre, öt napos edzőtáborba. Ettől függetlenül minél jobban szeretnénk felkészülni a tavaszi szezonra. A szakmai igazgató elmondta még, hogy természetesen lesz mozgás a csapat háza táján, mennek is el, és jönnek is játékosok. Az elmúlt fél év tapasztalataiból okulva erősítésre szorul a gárda. Próbálnak olyan játékosokat igazolni, akik beleillenek az elképzeléseikbe. Ami a legfájóbb, a játék minőségét tekintve, hogy kevés gólt tudtak rúgni. Reményét fejezte ki, hogy ez ebben a félévben változni fog. Megteszik azokat a lépéseket, aminek következtében erre nagyobb lehetőség fog nyílni. A kapusok kivételével minden csapatrészbe érkeznek játékosok. Szeretnék stabilabbá tenni az együttesüket.

Virágh Ferenc vezetőedző három sérültről beszélt, akik még nem tudnak teljes egészében részt venni a mostani felkészülésben. Ludánszki Bencének orrsövény műtétje volt. Kardosnak Norbertnek eltört az orrcsontja, azzal van még gondja. Nyilas Eleknek nagyobb a problémája, ő keresztszalag szakadást szenvedett. Kardos még nem végez teljes értékű edzést, a másik két játékos pedig még lábadozik, de a többiek egészségesek. – Az első pár napban különböző méréseken fognak átesni a játékosok, megpróbáljuk fizikálisan felkészíteni őket a február eleji bajnokira, mondta Virágh Ferenc. Vasárnap kivételével napi két edzést tartunk, jövő héten, szerdán, pedig már edzőmérkőzést játszunk az Újpest NB. I-es csapatával. Az edzőtáborból hazaérve a Békéscsabával fogunk megmérkőzni. Virágh Ferenc elmondta még, hogy nagy megtiszteltetésnek érzi azt, hogy megbízott edző után kinevezték vezetőedzőnek. Mint mondta, öt év pályaedzői munka után vágyik arra, hogy kipróbálja, megmérettesse magát. Nagy ambícióval vág neki a feladatnak, szeretné megmutatni, hogy Tiszakécskén van jó futball, és a csapatnak a középmezőnyben van a helye.