1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Falukarácsony kitüntető díjakkal

Mészáros János Elek operaénekes volt a nyárlőrinci falukarácsony sztárvendége. Ezúttal is színes, változatos programot láthattak az érdeklődők, és kitüntető díjakat is átadtak.

 

A negyedik adventi gyertyát Salánki Ferenc katolikus plébános gyújtotta meg, majd Pénzváltó István polgármester osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel. Ezt követőn változatos műsort láthattak a jelenlévők. A programban először a Nyárlőrinci Toporgók gyermek néptánccsoport lépett a színpadra, majd pedig a szintén helyi, általános iskolásokból álló Fülemüle énekkar. A 3. osztályos Nyúl Andor Olivér egy mesével örvendeztette meg a közönséget. Az iskola alsó és felső tagozatos diákjaiból álló Up for Dance tánccsoport is bemutatkozott, akiket a Pöszméte citerazenekar követett. A falukarácsony sztárvendége a 2012-es év Csillag születik tehetségkutató verseny győztese Mészáros János Elek volt.

A hagyományokhoz híven ezúttal is köszöntötték a település 85 év feletti lakóit, akik 47-en vannak. Ők a képviselő-testület tagjaitól vehettek át ajándékot. Pénzváltó István polgármester és Zayzon Jenőné jegyző, minden évben köszöntik azokat, akik a településért kiemelkedő közösségi munkát végeznek. A férfiak egy üveg bort, a hölgyek egy csokor virágot kaptak. Ők 39-en voltak. A Nyárlőrincért kitüntető díjat ezúttal Túri István és Polyák Antal vehette át. Megköszönték a munkáját Almási Barbarának, aki a falukarácsonyt szervezte, valamint segítőinek: Petényi Andreának, Kulman Krisztinának és Szabóné Németh Anitának.