1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Vereséggel fejezte be az őszi szezont a Tiszakécske

Nyolc nap alatt három mérkőzést bonyolítottak le a Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokságban. A Duna Aszfalt Tiszakécske LC csapata ebből kettőt megnyert, egyet pedig elveszített.

 

Ezúttal, hazai pályán a Soroksár volt az ellenfél, akik nem ismeretlenek már a tiszakécskei nézők előtt sem. Lipcsei Péter csapata a kis Fradinak számít. Két ponttal voltak lemaradva a Kécske mögött, ezért nekik is életbe vágóan fontos volt pontot, pontokat szerezni, nem csak a hazai gárdának. Az, hogy ez most nem sikerült, a Tisza-parti gárdának, a jó napot kifogó Soroksárnak köszönhető. A Tiszakécske az elmúlt két mérkőzését úgy kezdte, hogy mindjárt a találkozó elején betaláltak az ellenfél kapujába. Ezúttal egyáltalán nem tudtak gólt lőni.

Az első húsz perc teljesen eseménytelenül telt el, különösebb izgalom nem történt a pályán. A 22. percben Fabio a tizenhatoson belül, teljesen feleslegesen fellökte Lőrinczyt, amiért a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott és a védőnek felmutatta a sárga lapot. A büntetőt Gyömbér a jobb felső sarokba rúgta 0:1. A 35. percben Lőrinczy beadását Csernik becsúszva lőtte a hálóba 0:2. Az első félidő nem úgy sikerült, ahogyan a hazaiak szerették volna. Borzasztó gyenge produkciót mutattak, semmilyen elképzelés nem volt a játékukban. A második játékrészben más felfogásban jöttek ki a hazaiak a pályára. Bátrabban kezdeményeztek, de a kapu előtt ezúttal is határozatlanok voltak. Varga Ádámnak néhány bravúrt is végre kellett hajtania ahhoz, hogy megmentse kapuját a góltól. A másik oldalon Abu Attila sem unatkozott. Neki is próbára tették a tiszakécskeiek a tudását. A szerencse is elpártolt a hazaiaktól, mert a71. percben csereként beállt Nyilas Elek csak nyolc percet töltött a pályán, sérülés miatt le kellett mennie. Ekkor már mind a három cseréjét kihasználta a Tiszakécske, így tíz emberrel folytatták tovább a játékot. Ezt kis is használták a vendégek és egy bal oldali beadás után Szerető Krisztofer kapásból lőtt a jobb felső sarokba 0:3.

Virágh Ferenc ezúttal nem volt olyan boldog, mint a szerdai mérkőzés után. –Sajnos a mérkőzés nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, és nem is a játékkal volt a probléma, abban szerintem jók voltunk. A kapu előtt voltunk határozatlanok, erőtlenek, ami meghatározta ennek a mérkőzésnek a sorsát. Amennyiben gyorsan gólt tudunk szerezni, mint ahogyan tettük ezt az előző két találkozón, akkor más lett volna a mérkőzés alakulása. Mivel ezt nem tettük meg, ezért alakulhatott így az eredmény. Egyéni hibákból kaptuk a gólokat, ezt nehéz kiküszöbölni. Próbálunk ezen javítani és a Békéscsaba elleni következő találkozón már úgy játszani, hogy ne legyenek olyan hibák, amiből az ellenfelünk gólt tud szerezni.

Lipcsei Péter viszont elégedett volt az eredménnyel, de a játékosai hozzáállásával is. – Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzésen megérdemeltük a három, pontot, mert jól futballoztunk. Nagyon kellett már nekünk ez a győzelem, mert régóta nem sikerült nyerni, konkrétan öt mérkőzésen. Utána az Ajka ellen győztünk, most szerdán pedig a Szegeddel játszottunk egy döntetlent. Egy hét alatt hét pontot szereztünk a három mérkőzésen, és ezt nagyra értékelem. Azt kell mondanom, hogy egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk, mert a Tiszakécske az elmúlt két mérkőzését megnyerte. Ezért tartottunk is egy kicsit a találkozótól. A játékosok hozzáállásával elégedett vagyok, több helyzetet is kialakítottunk, ezen a találkozón nekünk ált a zászló.

Duna Aszfalt Tiszakécske LC–Soroksár SC 0:3 (0:2)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum 300 néző. Vezette: Németh Ádám (Bede Tamás, Hofbauer Roland)

Tiszakécske: Varga Á. – Erdélyi, Kardos, Preklet, Csáki (Horváth A. 46.), Fabio Ludánszki, Szuhodovszki, Kirchner (Puskás, 46.), Gréczi, Szabó D. (Nyilas 71.) Megbízott edző: Virágh Ferenc

Soroksár: Abu – Gárdos, (Molnár R. 81.), Takács, Gyömbér, Pászka,– Huszák, Misic (Farkas 60.), Csernik, Lőrinczy, (Lipcsei K. 86.), Szerető, Korozmán. Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerző: Gyömbér (1:0) tizenegyesből 22. Csernik (0:2) 35. Szerető (0:3) 83.