1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

A végzős diákok voltak a legjobbak Tiszakécskén

Huszonkét feladatot kellett teljesíteniük a tiszakécskei Móricz Zsigmond Gimnázium tanulóinak, a hagyományos vetélkedőjükön. Ezúttal a filmek ismeretéről adtak számot az intézmény diákjai.

 

Minden évben megrendezi a helyi gimnázium, a Móricz Zsigmond Napot (MÓZSINA), ami osztályok közötti vetélkedő, különböző feladatokkal. Ezúttal arról kellett számot adniuk, hogy mennyire ismerik a filmeket és azok világát. A vetélkedő előtt Szendreyné Kiss Judit intézményvezető és Petrezselyem László alpolgármester megkoszorúzta a Gimnázium előtt álló író mellszobrát. Ezután következhetett a vetélkedő. A diákok a huszonkét faladatból hetet előre megkaptak, amit ki kellett dolgozniuk, és amire készülniük kellett. Talán a legnehezebb és a legélvezetesebb az volt, amikor az osztályoknak egy bejátszott filmet (ezeket húzták az osztályok) kellett a saját maguk környezetében megvalósítani. Nem csak a diákok, de a tanárok és a zsűri is nagyon jónak találta a műveket. Az egyik háttér feladatként iskolai mémeket kellett készíteniük, iskola, osztály sztorikról. A kihúzott filmhez reklámtárgyat kellett készíteni, és digitális képregény is meg kellett valósítani. Nem volt könnyű feladat a filmzenék alapján beazonosítani a filmeket, vagy egy-egy kép alapján megmondani a filmcímeket, illetve sztori alapján felismerni a filmeket. Az, hogy mennyire a mai világban játszódott a vetélkedő az emoji kvíz is bizonyította. (Az emodzsik a weboldalakon és elektronikus üzenetküldésben használt piktokgramok és hangulatjelek.) Természetesen a diákok és az osztályfőnökök beöltözhettek a kihúzott film szereplőinek. Talán a legjobb jelmeze Kocsis Andrásnak, a 9.Ny osztályfőnökének volt, aki a Karib tenger kalózai filmből kalóznak öltözött. Nagy sikert aratott az is, amikor az Oscar-díj átadás köszönő beszédét kellett mondaniuk az osztályfőnököknek, ebben Bagi Gábor, 12.A osztályfőnöke volt az egyik legjobb. A televízióból ismert Kapd el, ha tudsz! játék is szerepelt a programban, ahol azok is szerezhettek pontot, akik nem tudtak a kérdésre válaszolni, de el tudták kapni a nagy méretű labdát.

A Stúdium Locale Alapítvány jóvoltából minden osztály kapott egy tortát. Különdíjban részesült a 10.B, 11. A, 9.Ny. 11. B-12.B osztály. A vetélkedőt a 12.A osztály nyerte a 10.A és a 11.B-12.B osztálya előtt. Ők az önkormányzat jóvoltából 50, 40, illetve 30 ezer forinttal lettek gazdagabbak.