1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 6 °C
  4. |

Hátrányból fordított a Tiszakécske

Nagyszerű sikert aratott a Tiszakécske NB. II-es labdarúgó csapata a Siófok felett a bajnokság 13. fordulójában. A Tisza-partiak hátrányból tudtak fordítani.

 

Keményen kezdődött a találkozó, mert az első nyolc percben három alkalommal kellett a játékvezetőnek sérülés miatt, megállítani a mérkőzést. Később ennek a hazai gárda látta a kárát, mert Nyilast le kellett cserélni. Az első nagy helyzetet a Tiszakécske hagyta ki, amikor is Durso lövése a jobb alsó kapufán csattant. Változatos játék folyt az első játékrészben, de gól nem esett. A második félidő elejét meghajtotta a Siófok, és egy szerencsétlen, tizenhatoson belüli Preklet kezezés miatt büntetőt ítélt a játékvezető, amit Horváth Péter értékesített 0:1. Ez volt az első kapura lövése a Balaton-parti gárdának. A gól inkább a hazaiakat rázta fel jobban és a csereként beállt Szabó Dávid révén egyenlítettek 1:1. Mindössze négy perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor szögletrúgás után Kardos megszerezte a vezetést 2:1. Ez pedig azt jelentette, hogy a Tiszakécske legyőzte nagynevű ellenfelét.

Nagyon vártam azt, hogy végre betegyenek a csapatba, és úgy érzem, hogy megháláltam a bizalmat. A gólnál Zádori csúsztatta meg a labdát, amire rástartoltam, hamarabb odaértem, mint a védő és a kapus, és a rövid sarokba gurítottam. A végén volt még egy lehetőségem, gondolkoztam, hogy rálőjem, vagy próbáljak tizenegyest kiharcolni, végül is a hosszúba csavartam, de a kapus fölé tudta tolni – nyilatkozta a mérkőzés után Szabó Dávid, az első gól szerzője.

Duna Aszfalt TLC–BFC Siófok 2:1 (0:0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum 550 néző.

Vezette: Nagy Róbert (Varga Zsolt, Márkus Tamás)

Tiszakécske: Varga Á. – Erdélyi, Preklet, Kardos, Sváb – Kocsis G., Szuhodovszki (Szabó D, 58.) Durso (Tölgyesi 63.), Fábio, Nyilas, (Kirchner, 31.) , Zádori. Vezetőedző: Simon Antal

Siófok: Hutvágner – Csilus (György 74.), Jagidics, Lorentz, Bora, Kiss B., Horváth A. (Elek 82.) , Szakály, Tajthy, Balogh B. (Bence 64.), Horváth P.Vezetőedző: Gál István Róbert

Gólszerző: Horváth P. 1–0 54., Szabó D. 1–170. Kardos 2–1 86.

Simon Antal: Jó csapat ellen sikerült nyernünk. 1–1-nél nem álltunk meg, bíztam abban, hogy lesz lehetőségünk a gólszerzésre. Nagyszerű dolog volt, hogy az első villanyfényes meccsen győztünk.

Gál István Róbert: Az első félidőben fegyelmezettek voltunk, jó volt a csapatjátékunk, majd gólt is szereztünk. A második félidő végén egyéni hibákból kaptuk a gólokat.