1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 8 °C
  4. |

Vasárnap a Siófokot fogadja a Tiszakécske

Két hét kihagyás után folytatódik a Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság. A Duna Aszfalt Tiszakécske LC csapata a BFC Siófokot fogadja

.

Nem ez az első eset az idei NB. II-es bajnokságban, hogy válogatott mérkőzés miatt két hét szünet van. Ezt a csapatok megpróbálják jól kihasználni. Taktikai elemeket gyakorolnak, naponta két edzést tartanak, és természetesen edzőmérkőzést, mérkőzéseket is játszanak. Így tett a Duna Aszfalt Tiszakécske LC csapata is. Ebben a két hétben két edzőmérkőzést is játszottak. Először a Debreceni VSC csapatával. Az NB. I-es csapat az első félidőben és a másodikban is teljesen más összeállításban játszott. Az első játékrészben az NB. I-es gárda tagjai léptek pályára, a másodikban pedig egy vegyes csapat. A tiszakécskeiek bátran játszottak, 1–1-es eredmény született. A másik edzőmérkőzésen az Eszék második csapatát fogadták, és 3–1 arányban győztek.

Ez a két edzőmérkőzés jól szolgálta a felkészülést a vasárnapi Siófok elleni küzdelemre – mondta Puskás Zoltán a tiszakécskeiek csatára. A mester (Simon Antal) több olyan játékost is pályára küldött, akik eddig kevesebb szóhoz jutottak. Az edző mérkőzések után tovább folytattuk a munkát, napi két edzéssel, folyamatosan mentünk bele a hétbe, és várjuk a Siófok elleni mérkőzést. Jelenleg a tizenötödik helyen állunk, és rajtunk kívül a Nyíregyházának, a Dorognak és a Szolnoknak is ugyan csak tíz-tíz pontja van. A gólkülönbség dönti el, hogy ki hányadik helyen áll. Éppen ezért nagyon fontos mérkőzések várnak ránk, mert könnyen megtörténhet, hogy valamely csapat veresége után lejjebb kerül a tabellán, győzelme esetén viszont feljebb. Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy győztesként hagyjuk el a pályát vasárnap, de majd meglátjuk, hogy fog sikerülni. Fontos lenne az, hogy pontot, vagy pontokat szerezzünk. Tudjuk, hogy a Siófok jó csapat, az NB. I-ben is játszottak. Az biztos, hogy nem feltartott kézzel fogunk kimenni a pályára. Azt, hogy milyen összeállításban fogunk majd ellenük szerepelni, csak a szombati napon fogjuk megtudni. Jó a hangulat a csapatnál, azon vagyunk, hogy minél hamarabb visszataláljunk a helyes útra. A sérültjeink kezdenek felépülni, Bati (Batizi-Pócsi Balázs) is elkezdte már az edzéseket, Csáki Robi is bekapcsolódott a munkába, csak úgy, mint Horváth Adrián, kezdünk kiegészülni. Nagyon várjuk, hogy mindenki teljes értékű játékos legyen – tette hozzá Puskás Zoltán.