1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 7 °C
  4. |

Döntetlenre végződött a rangadó

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában 7. fordulót bonyolították le az elmúlt hétvégén. A Nyárlőrinc a szomszéd település csapatát, a Lakiteleket fogadta, de a két csapat nem bírt egymással.

 

Mind a két szurkoló tábor nagy várakozással tekintett a rangadó elé. A két csapat ugyanis midig hatalmas mérkőzéseket vív egymással, függetlenül attól, hogy a tabella melyik helyét foglalják el. Presztízs-mérkőzésnek számít minden egyes találkozó, éppen ezért kiszámíthatatlan, hogy milyen eredmény fog születni. A mostani mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, sokkal gyorsabbak, erőszakosabbak voltak, szép támadásokat is vezettek. Az első gólt is ők szerezték, pontosabban Németh Norbert 1–0. Néhányan ugyan öngólt láttak, de ne vegyük el Németh Norbert érdemét. A félidő közepén sikerült egyenlíteni a Lakiteleknek, Tamásy Krisztián révén 1–1. Sajnálatos módon kissé erőszakosra sikeredett ez a félidő. Mind a két oldalon voltak kemény belemenések, amit nem mindig „jutalmazott” a játékvezető sárga lappal. Kasza Zsoltnak sikerül 35 perc alatt kettőt is begyűjteni, így megkapta a pirosat is. A tíz emberre fogyatkozott vendégek ellen ki is használták a lehetőséget a hazaiak, Kovács Mihály révén, és megszerezték ismét a vezetést 2–1.

A második félidő már sokkal kiegyensúlyozottabb játékot hozott. A lakitelekiek többet birtokolták a labdát, és Győri Sándor révén sikerült is egyenlíteniük 2–2. Ebben a játékrészben a vendégek voltak a jobbak, de azt is el kell mondani, hogy Balla Tamásnak is akadt védeni valója, amit nem egy esetben bravúrral oldott meg. A lakitelekiek feljavult játékában benne volt, hogy talán gólt is szerezhetnek, de nem így történt. A nyárlőrinci szurkolók is tudták ezt, nem véletlenül mondták a játékvezetőnek, hogy idő van, pedig akkor még jó néhány perc volt hátra. Végül is jó mérkőzést játszott a két csapat egymással, a döntetlen igazságos.

Nyárlőrinc–Lakitelek 2–2 (2–1)

Nyárlőrinc, 200 néző. Vezette: Mindák (Béleczki, Péter-Szabó O.)

Nyárlőrinc: Mészáros – Liska, Kővári, Böde, Kulcsár, Nyúl, Kovács M., Németh, Faragó, Mohácsi, Bali. Edző: Kemenes György

Lakitelek: Balla – Tamásy K. (Subicz), Kertész, Kasza, Győri (Kovács L.), Harabula (Hencz), Erős, Huber, Farkas, Illés, Tamásy R. Edző: Sáfár Sándor

Gólszerző: Németh 12., Kovács M. 41., ill. Tamásy K. 25., Győri 73. Kiállítva: Kasza 35. Ifjúsági eredmény: 4–2