1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Hazai pályán győzött a Tiszakécske

Jól kezdődött a Duna Aszfalt Tiszakécske LC NB.-es labdarúgó csapatának a bajnokság. A második mérkőzésen, hazai pályán az Ajka ellen győztek.

 

Már a találkozó elején Kirchner Krisztián góljával megszerezték a vezetést a hazaiak (1–0), ami megnyugtatta a játékosokat. Ebben a játékrészben sorra vezették támadásaikat és jobbak voltak ellenfelüknél. A második félidő elején újabb tiszakécskei gólnak örülhettek a szurkolók. Ekkor Kocsis Gábor emelte át a labdát az ajkai kapuson, ami a hálóban kötött ki (2–0). A találkozó hátralévő részében feljött az Ajka és a hosszabbításban sikerült is szépíteniük (2–1). Egy kicsit jobb összpontosítással elkerülhető lett volna ez a gól. Ettől függetlenül minden dicséret megilleti a fiúkat.

Duna Aszfalt Tiszakécske LC–FC Ajka 2–1 (1–0)

Tiszakécske, 500 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Albert István, Belicza Bence Péter)

Tiszakécske: Varga Á. – Erdélyi, Preklet, Kardos, Sváb – Gréczi, Tölgyesi (Szuhodovszki 73.), Kocsis G. Nyilas (Fábio 79.), Kirchner (Ludánszki 46.) – Zádori. Vezetőedző: Simon Antal

Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Görgényi, Csemer (Nagy M. 67.) – Csizmadia (Horváth P. 56.), Kenderes, Nagy I., Stoiacovici, Molnár D. (Nagy B. 67.), – Oláh L. Vezetőedző: Kis Károly

Gólszerző: Kirchner (0–1) 9., Kocsis (0–2) az 51., ill. Nagy M. (2–1) 91. percben.

Simon Antal: A legfontosabb, hogy az első hazai meccsünket megnyertük. A rúgott góljaink után eléggé ránk jött az Ajka. Ebből tanulnunk kell. Nehéz a sorsolásunk, ezért is volt ez a győzelem nagyon fontos.

Kis Károly: Van hiányérzetem. Nem kezdtünk jól, de a bekapott gól után tudtunk nyomást gyakorolni a hazaiakra. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a Kécske átengedte a területet. Úgy éreztem, hogy kiegyenlíthetünk, de a támadójátékunkban mindig hiányzott az utolsó pontos passz.