1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

A Hírös-ÉP végzett a második helyen

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában az utolsó fordulót szombaton bonyolították le. Minden mérkőzés egy időben kezdődött.

 

A Lakitelek-SC Hírös-ÉP mérkőzés végeredményétől függött az, hogy ki lesz az ezüst és ki a bronzérmes. Természetesen mind a két csapat szerette volna megnyerni a találkozót. Már a mérkőzés elején előnyhöz jutott a kecskeméti csapat, Forgó János révén 0–1, ami megnyugtatta a játékosokat. A hazaiak hiába játszottak mezőnyfölényben, igazi helyzetet nem tudtak kialakítani.

A második játékrészben kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség. A vendégek pontosabban passzoltak, és több helyzetet alakítottak ki. Ezzel szemben a lakitelekiek előrevágott labdákkal kísérleteztek, eredménytelenül. Pontosan egy óra telet el a mérkőzésből, amikor Lantos Henrik révén újabb gólt ért el a Hírös-ÉP 0–2. A hátralévő időben három gólt kellett volna rúgni a hazaiaknak ahhoz, hogy megnyerjék a mérkőzést. Nem sikerült, sőt a találkozó befejezése előtt egy perccel Tóth Roland még növelni tudta a vendégek góljainak a számát 0–3, és beállította a végeredményt.

A Hírös-ÉP sokkal érettebben és taktikusabban játszott, és megérdemelten nyert. Ez a győzelem azt is jelentette, hogy ők lettek a második helyezettek, a lakitelekiek pedig a harmadikok.

Lakitelek–SC Hírös-ÉP 0–3 (0–1)

Lakitelek, 250 néző. Vezette: Kaszala (Juhász T., Farkas A.),

Lakitelek: Balla – ifj. Sáfár, Győri, Rózsa, Hencz (Illés), Erős, Subicz, Huber, Kasza, Farkas M. (Farkas N.), Tamásy. Edző: Sáfár Sándor

SC Hírös-ÉP: Borbély – Forgó, Kovrig, Maczelka, Lantos (Szécsényi), Csordás (Lóczi), Varga, Tóth R. (Horváth V.), Torbavecz (Kövecs), Botos (Horváth T.), Laczkó. Játékos-edző: Kovrig Ákos

Gólszerző: Forgó 10., Lantos 60., Tóth R. 89.