1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Döntetlent játszott a Tiszakécske a Honvéddal

Az új Hidegkuti Nándor Stadionban játszották a Budapest Honvéd–Duna Aszfalt Tiszakécske VSE Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés visszavágóját. A Tiszakécske megszorongatta az első osztályú csapatot.

 

A mostani találkozó 1–1-re végződött, de mivel az első mérkőzésen a Honvéd 1–0-ra nyert, így ők jutottak tovább. A tiszakécskei játékosok azonban hatalmasat fociztak, amit az is bizonyított, hogy már a második félidő elején, hazai szurkolók azt skandálták, hogy k..va gyenge, utalva ezzel kedvenceik mutatott játékára. A találkozó befejezése után pedig megtapsolták a vendégcsapatot. Tény és való, a kécskeiek szenzációs teljesítményt nyújtottak. Bár a vezetést a Honvéd szerezte meg, de a második félidő első percében, az akkor éppen csereként beállt Szabó Dávid, első érintésre gólt lőtt. Ezt követően még egy kapufát is rúgott. Csáki ficakba tartó lövését pedig kitornázta a Honvéd kapusa.

A mérkőzés után ezt mondta Szabó István vezetőedző: Gratulálok a csapatomnak, ezen a mérkőzésen jobban játszottak, mint a Honvéd. Győzelmet érdemeltünk volna, mert több helyzetünk volt. Sajnálom, hogy nem sikerült továbbjutni, mert a szívünket, lelkünket kitettük a pályán. Volt olyan játékos, aki sírva ment az öltözőbe, ami jó jel nekünk, hogy ennyire odateszik magukat, és érzékenyen érinti őket.

A továbbjutásnak örülünk, és annak, hogy az összes fiatal játékosunk pályára lépett. Annak viszont nem, hogy milyen teljesítmény volt mögötte. Az egyenlítő gól után kapkodó lett a játékunk, és ki jött, hogy a fiatalokból hiányzott a rutin. Idővel ők is fejlődni tudnak, és ilyen mérkőzésen erősödnek, mondta Supka Attila a Honvéd mestere.

Szabó Dávid úgy vélekedett, hogy egymásért is küzdöttek a találkozón, és kicsit nagyobb hittel meg is tudták volna nyerni a mérkőzést.