1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Gyerekek és szülők is jelmezt öltöttek

Nem csak a gyerekek, de a szülők is jelmezbe öltöztek a nyárlőrinci óvodás farsangon. A tornacsarnokban megtartott rendezvényen az utóbbiak egy mesét is előadtak, és versenyre is sor került.

 

Délután fél ötre hirdették meg az óvodai farsangot, de már jóval előtte vidám, jelmezbe öltözött gyerekek rohangáltak a tornateremben, a szülők pedig beszélgettek. Az asztalok tele voltak minden féle finomságokkal, ami ilyenkor farsangkor szokás. Édes és sós sütemények, szendvicsek, na és az elmaradhatatlan fánk. Szomjoltásra pedig különböző üdítők szolgáltak.

Almási Barbara óvodavezető köszöntötte a jelenlévőket, majd a szülők, egy mesét adtak elő. Ezt követően a csoportok külön-külön vonultak fel az óvó nénikkel (ők is jelmezt vettek fel), majd mindenki megmondta, hogy minek öltözött. A gyerekek után a szülők következtek, mert közülük is jó néhányan jelmezt öltöttek magukra. Őket külön is értékelte a zsűri, melynek tagja volt: Pénzváltó István polgármester, Zayzon Jenőné jegyző, Kállai-Szappanos Renáta és Vas Ildikó önkormányzati képviselők. A jelmez bemutató után verseny következett, amiben nem csak a gyerekek, de a szüleik is részt vettek. Először szívószálas ivóverseny következett, majd joghurtetetés. Ebben a feladatban a szülőnek be volt kötve a szeme, fogta a joghurt, gyermeke pedig kiskanállal etette. A harmadik feladatban a szülőnek késsel, villával kellett a tányérból felszedni a zizit, és gyermeke szájába tenni. Természetesen nem maradt el a fánk evés sem. Vidám, hangulatos, tréfás órákat töltöttek el a szülők gyermekeikkel és az óvó nénikkel a farsangon.