1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

„MI OTTHONUNK" IRODALMI ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat irodalmi és képzőművészeti pályázatot hirdet „MI OTTHONUNK” címmel. A pályázat célja a helyi lakosság identitástudatának növelése, Bács-Kiskun megyéhez való kötődésének erősítése. Célja továbbá, hogy a pályázatot benyújtók az alkotói munka során kutassák fel megyénk látnivalóit, értékeit, leljék fel azokat a nevezetességeket, programokat, melyek miatt igazán otthon érzik itt magukat, s vessék papírra érzéseiket, gondolataikat. A beérkezett pályamunkák közül a szakmai zsűri döntése alapján kerülnek ki a győztesek.

A pályázaton való részvétel feltételei, hogy a pályázó a következő településeken lakóhellyel, székhellyel rendelkeznek:
- Kunszentmiklós, Apostag, Dunaegyháza, Kunadacs, Kunpeszér, Szalkszentmárton, Tass
- Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug
- Kiskunmajsa, Csólyospálos, Kömpöc, Szank, Móricgát, Jászszentlászló, Bugac, Bugacpusztaháza

A pályázat témája: A pályázóknak a beadott pályaművükben saját vagy fiktív élmények alapján kell bemutatniuk azt, hogy miért jó Bács-Kiskun megyében élni. Ez történhet esszé, vers, vagy blog írásával és festmény készítésével.

Irodalom kategória (blog, esszé, vers): minimum 1000, maximum 10 000 karakter terjedelemben.

Blog: az adott témában az interneten közzétett személyes, egyéni napló, melynek lényege, hogy közvetlen hangvételű (a bejegyzésről - ha élő weboldalon is megjelenik - képernyőfotót kérünk mellékelni, illetve a szöveget külön papíralapon, vagy Word dokumentumban is kérjük eljuttatni a megadott postai, vagy e-mail címre).

Képzőművészeti alkotás: akrillal, pasztellkrétával, olajfestékkel, temperával, ceruzával, vízfestékkel stb. készülhet, maximum A/3-as méretben.

A pályázat benyújtási határideje: 2019. február 1.

A pályamunkákat az alábbi címre várjuk: Kecskemét, Deák Ferenc tér 3, 6000

A borítékon szerepeljen a pályázat címe: „MI OTTHONUNK” irodalmi és képzőművészeti pályázat és a pályázó lakóhelyének pontos címe.

Irodalom kategóriában az alábbi e-mail címre is várjuk a pályamunkákat (amennyiben e-mailben küldi el munkáját, postai úton már nem szükséges): [email protected]

Az e-mail tárgya: „MI OTTHONUNK” irodalmi és képzőművészeti pályázat.

További felmerülő kérdéseiket a pályázati felhívással, illetve a benyújtás módjával kapcsolatban a [email protected] e-mail címre várjuk, vagy a +36 30 225-3316 telefonszámon érdeklődhetnek.

Értékelés és díjazás

A beérkezett pályaműveket három tagból álló zsűri értékeli, döntésük végleges, fellebbezés nem lehetséges. A nyerteseket e-mail-ben, vagy postai úton értesítjük.

Díjak:
1. helyezett: 40.000 Ft értékű ajándékutalvány
2. helyezett:35.000 Ft értékű ajándékutalvány
3. helyezett: 25.000 Ft értékű ajándékutalvány

A díjak a három korcsoportban irodalom és képzőművészet kategóriában külön-külön értendőek.

További részletek: http://www.bacskiskun.hu/onkormanyzat/projektjeink/mi-otthonunk-irodalmi-es-kepzomuveszeti-palyazat