1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Ezúttal a tűzoltóknak segítettek

Jótékonysági bált rendezett a Nyárlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a helyi sportcsarnokban. A bevétel nem titkolt célja az egyesület támogatása volt.

 

Az, hogy mennyire sikerült jól a szervezés, mi sem bizonyítja jobban, hogy közel 250-en érezték úgy, hogy nekik ott a helyük. A terem díszítésénél elmaradhatatlanok voltak a tűzoltó jelleget adó bábuk, sisakok, tömlők és sugárcsövek. Először Kiss Ferenc, az egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket, aki beszámolt az eltelt egy év eredményeiről és sikereiről, valamint a tagok munkásságáról. Megköszönte a támogatásokat is, amit a lakosságtól, a vállalkozóktól és a szervezetektől kaptak. Hangsúlyozta, hogy a bálnak a megszervezése, a jövőben felépülő tűzoltószertár építése érdekében történt. Beszéde utána egy kis humorral fűszerezett műsor következett. A helyi önkéntes tűzoltóknak, a Hófehérke és a hét tűzoltócska című előadása nagy sikert aratott. Hófehérke szerepében Balla István, az egyesület parancsnoka tündökölt, de a többi szereplő is kiválóan alakította a rájuk ruházott szerepeket, így megalapozva a vidám hangulatot. Ezután felszolgálták a vacsorát, mely marha- és vaddisznópörkölt volt. Édes és sós süteményekből is bőven lehetett válogatni. A fergeteges báli zenéről és mulatozásról Szabó István és zenekara gondoskodott.

A bajban segítünk! Ez a tűzoltók jelmondata. A bajba jutottakon ők is hatékonyabban tudnak segíteni azáltal, hogy ők is most nagy segítséget kaptak.