1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Évzáró közgyűlést tartottak

2018-ban is sikeres, eredményekben gazdag évet zárt az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület. Számos, színes programot felvonultató, közösségi összefogást generáló rendezvényt valósított meg, mely nemcsak Kecskemét, hanem a térségi települések hagyományainak bemutatását és azok fejlődését is szolgálta.

 

Az év végi közgyűlésen Kecskemét és térsége 21 önkormányzatát tömörítő nonprofit szervezet polgármesterei megtárgyalták az idei év eseményeit, beszámolóit. Hamzáné Lakó Judit, az egyesület titkára beszámolt arról, hogy Kecskeméten évek óta népszerűségnek örvendő, nagy tömegeket megmozgató, helyi termékek piacra jutását segítő, gazdag programokat kínáló rendezvényeikről: a május 11-13 között megtartott Hungarikum Fesztiválról, a Hírös Hét Fesztiválról, a XXI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárról. Az egyesület 2018. évi legszerteágazóbb feladata a Kecskemét 650 – Helyi Termék Ünnep megszervezése volt 2018. szeptember 28. és október 2. között.

Az egyesülethez tartozó települések képviselői egy európai uniós EFOP pályázat megvalósításáról is tájékoztatást kaptak.