1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Fellobbant az első adventi gyertya lángja

A hagyományokhoz híven a Közösségi Tér előtt állították fel ezúttal is Lakiteleken az adventi koszorút, melyen négy gyertyát helyeztek el.

 

Már kora délután érkeztek felnőttek és gyerekek is, hogy segédkezzenek a koszorú elkészítésében és a bejárat feldíszítésében. Bent az aulában a kézimunkaszakkör, a nyugdíjas klub, valamint a nagycsaládosok egyesületének tagjainak segítségével kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek. Ezúttal is volt meleg tea és forralt bor, amit a Laki konyha Kft. dolgozói készítettek, amihez pástétomos kenyeret, lilahagymával, paprikával, uborkával, fogyaszthattak a jelenlévők, Csikós Mihály és felesége jóvoltából. Az ételt és az italt a polgármesteri hivatal dolgozói kínálták. A gyerekek az ajándéksorsoláshoz pecsétet gyűjthettek, ifj. Csikós Mihálynál, Szabó-Zádori Ivettnél és Rácz Eszternél.

Az adventi koszorú köré gyűlteket Gálné Csomós Mária a Gondozási Központ vezetője köszöntötte, majd meggyújtotta az első adventi gyertyát. Ezt követően a Szivárvány Óvoda Margaréta csoportjának műsora következett, majd pedig az általános iskola 3/B osztályos műsorát láthatták a jelenlévők. Utána lehetett még ételt és italt fogyasztani.