1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Az összevont osztály végzett az élen

Minden évben megrendezi a tiszakécskei Móricz Zsigmond Gimnázium, a Móricz Zsigmond Napokat (MÓZSINA). Csütörtökön a zenei tudásukról adtak számot a diákok a művelődési központban, ma pedig a középkor és a lovagiasság jegyében zajlott a vetélkedés.

 

Nem panaszkodhattak a diákok, mert visszamehettek a középkorba. A sok feladat megoldásához azonban tudásra is szükség volt, a nélkül nem lehetett jó eredményt elérni. Az osztályok hat fős csapatokat állítottak ki, akik megpróbáltak választ adni a kérdésekre. A tanárok igazán kreatív feladatokat találtak ki, és ebbe bevonták a mai modern technikát is. A helyezések eldöntésében nem csak az számított, hogy ki mennyire van tisztában a középkorral, de az is, hogy mennyire ismeri a mai modern játékokat. És persze egyes feladatoknál a diákoknak is kreatívnak kellett lenni.

A nagy létszámú zsűrinek nem volt könnyű feladata. Minden tag külön pontozta az osztályokat és az összesítés alapján derült ki, hogy kik milyen helyezést értek el. A diákoknak összesen húsz feladatot kellett teljesíteni. A győzelmet az összevont 10. B-11. B osztály szerezte meg, második helyen végzett a 12. A, harmadikon pedig a 12. B osztály. Az önkormányzat az első három helyezett osztálynak ötven, negyven, harmincezer forintot ajánlott fel, a Fókusz Takarékszövetkezet pedig húsz-húszezret. A győztes ezen felül még egy nagyon szép kupát is átvehetett.