1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Színnel, szóval Bács-Kiskun

A fiatal korosztály számára napjainkban egyre inkább ismeretlenné válik a helyi identitás, a közösségi kohézió fogalma. Bács-Kiskun megyében különösen fontosnak tartják, hogy lakosságot megtartsák, és számukra a helyben legkedvezőbb életfeltételek biztosításához hozzájáruljanak. Ebben a munkában az identitás erősítése az egyik legfontosabb eszköz lehet.

 
 

Ehhez az eszközhöz kínál kiváló lehetőséget „A MI OTTHONUNK” program, mellyel a 10-50 éves korosztályt szólítják meg. A cél, hogy a megyénkben élőknek a képzőművészet és az irodalom világán, valamint az alkotói folyamatokon keresztül tegyék közelebbivé, megfoghatóbbá a helyi identitás fogalmát.

 
 

„A MI OTTHONUNK” programban versenyt hirdetnek a fent említett korosztály számra három korcsoportban és két kategóriában (irodalom, képzőművészet). Irodalom kategóriában blog, esszé és vers, képzőművészet kategóriában pedig festmény készítésével lehet nevezni. E munkafolyamat kapcsán azt kívánják elérni, hogy a pályázatot benyújtók az alkotói munka során kutassák fel megyénk látnivalóit, értékeit, leljék fel azokat a nevezetességeket, programokat melyek miatt igazán otthon érzik itt magukat, és vessék papírra érzéseiket, gondolataikat. A beérkezett pályamunkák közül a szakmai zsűri döntése alapján kerülnek ki a győztesek. Mindkét kategóriában, és mindegyik korosztályban három díjazott lesz. A díjazottak munkáiból egy kiadványt készítenek, melyet megyei és adott konzorciumi szinten is szeretnének népszerűsíteni. A kiadvány kialakítása során az egységességre és az egyediségre egyaránt igyekszenek törekedni, de a legfőbb cél egy üzenet átadása, az alábbi kérdés megválaszolásával: Miért jó Bács-Kiskun megyében élni?

 

Az irodalom és a képzőművészet remek kifejezőeszköz, így nagyszerű lehetőség arra, hogy a térségben elő gyerekek és felnőttek így mutassák meg, hogyan érzik magukat itt, Bács-Kiskun megyében, milyen impulzusok érik, és mit tud ezekből elraktározni magának.

Fontos, hogy a pályázók lakóhellyel rendelkezzenek az alábbi települések valamelyikén: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug.

Korcsoportok: 10-14 év, 15-18 év, 19- 50 év

A pályázat benyújtási határideje: 2018. december 7.

A teljes pályázati felhívás itt érhető el: : http://www.bacskiskun.hu/onkormanyzat/projektjeink/mi-otthonunk-irodalmi-es-kepzomuveszeti-palyazat

Bővebb információ:Debreceni Vanda

[email protected]

+36 30 225-3316