1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Meglepte a Tiszakécske a Békéscsabát

Begyűjtötte a Tiszakécske három pontot a Békéscsaba ellen, pedig ezt minden bizonnyal kevesen gondolták a találkozó előtt. A szurkolók változatos mérkőzést láthattak.

 

Minden bizonnyal kevesen gondolták azt, hogy a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE NB II- es labdarúgó csapata megveri a Békéscsabát. A vendégek ugyanis eddig nagyon jól szerepeltek az ősz folyamán és nem titkolt szándékuk, hogy ott legyenek a dobogón. Azzal minden hazai szurkoló tisztában volt, hogy a vendégek jobb játékerőt képviselnek, de a fociban minden megtörténhet, mint ahogy az meg is történt. Már a mérkőzés elején támadólag léptek fel a lilák. Nem csak a védőknek, de Molnár Márk kapusnak is minden tudására szükség volt ahhoz, hogy hárítsa a támadásokat. Több mint egy órán keresztül bírta a nyomást a Tiszakécske. A 34. percben Huszti a tizenhatoson belül felrúgta Zahoránt, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Szatmári értékesítette 0–1. A második félidő ugyan úgy folytatódott, mint ahogyan az első befejeződött, csak annyi volt a különbség, hogy keményebb lett a játék. A 70. percben Batizi-Pócsinak sikerült egyenlíteni, egy kapu előtti kavarodás után 1–1. Négy perccel később Gránitz lőtt hatalmas felső kapufát. A 80. percben Batizi-Pócsi egyedül vezethette kapura a labdát. Már bent járt a tizenhatoson belül, amikor Rybansky elhúzta a lábát. Ezért is tizenegyes járt, amit Kardos értékesített 2–1. A hátralévő percekben a békéscsabaiak mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy szépítsenek, de a hazai játékosok több alkalommal is önfeláldozóan belevetették magukat a labdába, így nem változott az eredmény.

Indulatos találkozó volt, mind a két csapat megnyerhette volna a mérkőzést, értékelte a látottakat Szabó István vezetőedző. Számítottunk arra, hogy a Békéscsaba intenzív focit játszik. Az első félidőben ők voltak jobbak a második játékrészben változtattunk a felálláson, és kihasználtuk azokat a hibákat, amit elkövettek. A szurkolóink szenzációson segítették a csapatot, de a békéscsabai nézők is sportszerűek voltak. Kikerekedett egy jó mérkőzés, és az lenne a jó, ha minél több ilyen lenne. Nagyon örülünk a győzelemnek, de csak reggelig, mert készülünk a Nyíregyháza elleni találkozóra.

Boér Gábor a vendégek mestere szűkszavúbban nyilatkozott. Az első félidőben nem játszottunk rosszul, rengeteg helyzetünk volt, le kellett volna zárnunk időben a mérkőzést. A hibáink, a rendezési hiányosságok és a játékvezető ítéletei felett azonban nem tudok elmenni szó nélkül. A felelősséget viszont vállalom.

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE–Békéscsaba 1912 Előre 2–1 (0–1)

Tiszakécske, 600 néző. Vezette: Horváth Tibor (Szalai Dániel, Kis Zoltán)

Tiszakécske: Molnár M. – Huszti, Kardos, Csáki, Sváb, Juhász (Kirchner 63.), Tölgyesi, Kocsis G., Horváth A. (Szabó L. 29.), Károly B. (Kardos 63.), Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó István

Békéscsaba: Rybansky – Zahorán, Viczián, Szélpál, Pilán (Nagy S. 13.), Gránitz, Szatmári, Mezei, Király (Sinanovic 76.), Hursán, Urbin. Vezetőedző: Boér Gábor:

Gólszerző: Szatmári 35. 11-esből 0–1, Batizi-Pócsi 70. 1–1, Kardos 82. 11-esből