1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Megméretnek megyénk kiváló pálinkái

A Keceli Pálinka Hetek ad otthont a megyei pálinkák viadalának is. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, negyedik alkalommal rendezi meg a megyei kiválóságok versenyét, amely az egy hetes, keceli verseny része.

 
 

November 10-én 15 órától a díjátadó ünnepség keretében kapják meg a Bács-Kiskun megyei verseny legeredményesebbjei az elismeréseket. Szakmai zsűri érzékszervi bírálattal és objektív értékelési rendszerrel megválasztja „Bács-Kiskun megye legjobb szőlőpálinkáját” és a „Bács-Kiskun megye Legeredményesebb Pálinkafőzdéjét”.

 
 

A verseny célja a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, a pálinka, mint Hungaricum népszerűsítése határon innen és határon túl. A verseny célja résztvevő pálinkák megmérettetésével, a minőség javítása, a kereskedelmi forgalomban kapható termékek népszerűsítése, valamint a pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása és a kereskedelmi főzdék munkájának elismerése megyénkben.

 

Kategóriák: csonthéjasok, kajszibarack, ágyas pálinkák, almatermésű gyümölcsök pálinkái, bogyós termésű gyümölcsök pálinkái, szőlő pálinkák, törkölypálinkák, vadon termő gyümölcsök pálinkái, egyéb pálinkafajták, párlatok, pezsgők, egyéb szeszesitalok.

A szépségverseny bírálati szempontjai az alábbiak: küllem (adjusztálás), a címkék formája, szövege, elhelyezése, a kupak megjelenése, a palack összhatása.

A versenyre a pálinkákat, párlatokat, borokat (jelentkezési lappal együtt) a következő címre kell eljuttatni: 2018. október 31-ig hétköznap 8 -16 óráig munkaszüneti napon előre egyeztetett időpont alapján T.G.-Virágdekor 6237 Kecel, Május 1. tér 13. szám alá, vagy a szervezőkkel, előre egyeztetett időpontban!

Tel.: 78/422-910, 30/967-6978, Fax: 78/422-910 honlap: www.viragdekor-kecel.sulinet.hu e-mail: [email protected], [email protected]