1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Lakitelek nyerte a rangadót

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában az ötödik fordulót bonyolították le vasárnap. Lakitelek csapata Nyárlőrincet fogadta.

 

A két szomszéd település találkozói mindig nagy érdeklődést váltanak ki a szurkolók körében. Ezúttal is sokan voltak kíváncsiak a találkozóra. Bár mindig kemény harc folyik a pályán, durvaságról nem lehet beszélni. A két csapat játékosai jól ismerik egymást, és tisztában vannak egymás képességeivel is. A nyár folyamán mind a két egyesületnél edzőváltást történ. Lakiteleken Magyar Attila helyét Sáfár Sándor foglalta el, Nyárlőrincen pedig Kemenes György lépett György Csaba helyére.

A találkozó eleje elég álmos hangulatban kezdődött, egyik fél sem tudta felvenni a teljes fordulatot. Csak miután a 20. percben Bera András megszerezte a vezetést (0–1) lett kissé élénkebb a játék. A második félidő már egészen más játékot hozott. A hazaiak Seres Zsolt szabadrúgás góljával egyenlítettek (1–1), majd Erős Gergő révén a vezetést is megszerezték (2–1). Több gól nem esett a mérkőzésen. Sajnálatos módon a játékvezető is jelentős szerepet játszott a mérkőzésben. Nyolc sárga lapot osztott ki a két csapat játékosai között, majd pedig három pirosat, két sárga lap miatt. A második sárga lap egyik esetben sem volt feltétlen indokolt. Meg lehetett adni, ha a szabálykönyv minden paragrafusát betartja a játékvezető, de az amatőr labdarúgás nem erről szól. Itt a játékosok azért húznak mezt, mert szeretnek focizni, a nézők pedig azért mennek ki a mérkőzésre, mert szeretik az ilyen szintű labdarúgást. Kár, hogy sok esetben a játékvezetők elrontják a szórakozásukat.