1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Az Északi csoport bajnoka a Tiszakécske

Napsütéssel kezdődött és felhőszakadással fejeződött be a Pálmonostora-Duna Aszfalt Tiszakécske VSE megyei II. osztályú labdarúgó mérkőzés.

 

A találkozóra nagyszámú szurkolók érkeztek Tiszakécskéről Pálmonostorára, hogy biztassák csapatukat és hozzásegítsék a győzelemhez. Sokan azt is mondták, hogy többen vannak, mint a hazaiak. A vendég szurkolóknak két vágyuk volt. Az egyik, hogy megnyerjék a mérkőzést, a másik pedig, hogy Káli Tibor megrúgja a bajnokságban az ötvenedik gólját. Ismerve a körülményeket és a két csapat közti különbséget, valljuk be, ez nem volt olyan nagy óhaj. A találkozó azonban nem úgy kezdődött, ahogyan azt a bajnok aspiráns elképzelte. Bár lényegesen többet birtokolták a labdát, az első gólt, már a 15. percben a hazaiak szerezték Nagy Ádám révén. Nem kellett azonban sokat várni, mert Káli négy perc múlva kiegyenlített. Aztán megint a pálmonostoriak szerezték meg a vezetést Szikora Tamás révén, amire Szabó Dávid válaszolt. Az első félidő befejezése előtt ismét Káli volt eredményes. Azt nem mondhatjuk, hogy ezzel az eredménnyel vonultak az öltözőbe a csapatok, mert nem mentek be a több száz méterre lévő iskola épületébe, ahol az öltözési lehetőséget biztosították nekik.

A második játékrész egy Szabó Dávid góllal kezdődött, ami már megnyugtató előnynek számított. A 79. percig kellett várni Káli 50. találatára. Ezt követőem sűrűsödtek az események. Először is el kezdett esni az eső, majd tizenegyeshez jutottak a hazaiak, amit Nagy értékesített. Erre azonban jött még egy Káli gól és a mérkőzés utolsó percében egy Hoffmann találat. Ez pedig azt jelentette, hogy 7–3 arányban győztek a tiszakécskeiek, és ezzel az Északi csoportban ők lettek a bajnokok, és feljutottak a megyei I. osztályba.

A hármas sípszó után durrantak a pezsgők, de nem csak az üvegből folyt a nedű, de az ég is leszakadt, és hatalmas eső zúdult a pályára, a játékosokra és a szurkolókra. Szárazon nem maradt senki sem, de ez most a vendégeket nem zavarta. A következő bajnokságot eggyel magasabb osztályban kezdik.