1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Szabó István nem népszerű, hanem jó edző akar lenni

Örömben úszott Tiszakécske a vasárnapi, Szentlőrinc elleni utolsó NB III-as labdarúgó mérkőzés után. Jó néhány percet kellett várni Szabó Istvánra. A vezető edző boldogan beszélt a sikerről.

 
 

Soha nem akartam népszerű edző lenni, én jó edző szeretnék lenni. Hét közben a játékosok nem is szeretnek, csak a mérkőzés után. Ez általában így szokott lenni – mondta Szabó István, a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE mestere a találkozó után. A Szentlőrinc elleni mérkőzés előtt már kaptunk egy doppingot. Az ellenfelünk edzője lenyilatkozta saját honlapukon, hogy szeretnék segíteni a Pécset. Egyébként ezt már ősszel is mondták. Szerintem ez a fair playt nagyon sérti. Sajnos volt egy-két csapat, aki ugyan így gondolkodott. Szerintem erről indulat nélkül nem is lehet beszélni. Mindenkinek vannak céljaik, de ezt így kimondani, leírni, nem szép dolog. Ez a nyilatkozat viszont a játékosok erejét megkétszerezte. Az igaz, hogy a találkozó elején idegesebben játszottunk a kelleténél, amit mindenki láthatott. Győzelemre játszani az utolsó fordulóban nem olyan egyszerű, és ha ehhez még azt is hozzátesszük, hogy a bajnoki arany érem sorsa is ettől a mérkőzéstől függött, akkor még inkább azt lehet mondani, hogy a nagy tét rányomta bélyegét a játékra. Talán ennek is köszönhető, hogy nem sikerült gólt lőni az első félidőben. A szünetben rendeztük a sorokat. Az első gólunk egy szöglet variációból esett, amit sokat gyakoroltunk edzéseken, és ez most bejött. Ezzel megkönnyebbültek a srácok, és a hátralévő időben csodaszép focit mutattak be, és nem mellesleg még két gól is rúgtunk. Nem akarok egyetlen játékost sem kiemelni, mert akkor a többinek igaz lenne, hogy őket akkor miért nem. Az egész gárda egy CSAPAT, így nagy betűkkel, ahogy örülnek egymás sikerének, ahogy egymással beszélnek, ez mind annak az eredménye, hogy sikerült kialakítani egy nagyon jó csapatszellemet. Ez látszott összességében nem csak az utolsó mérkőzésünkön, hanem a többi találkozókon is.

 
 

Július 29-én kezdődik az NB II-es bajnoki szezon. Mivel a felkészülést június 21-én kezdjük, öt és félhetünk lesz arra, hogy ráhangolódjunk a magasabb osztályra. A vezetőkkel ugyan még nem egyeztettem a folytatásról, mert nekem az NB III-ra van szerződésem, de ez most mellékes. Az a fontos, hogy bajnokok lettünk. Lesz még egy záró vacsoránk utána pedig két hét pihenőt kapnak a játékosok, mert egészen más feladat az NB II-ben játszani és a célok is minden bizonnyal mások lesznek. Szükséges a pihenés a fiúknak, mert nagy tettet hajtottak végre. Természetesen a szakmai stáb azon fog dolgozni, hogy a csapat a következő évben is hely tudjon állni a bajnokságban.