1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

NB III-as bajnok a Tiszakécske

Az NB III-as labdarúgó bajnokság utolsó fordulóját bonyolították le vasárnap. A Duna Aszfalt Tiszakécske VSE csapata a Szentlőrincet fogadta.

 

Ahhoz, hogy megőrizzék helyüket a tabella élén, nyerni kellett. Ellenkező esetben az Iváncsa Pécs elleni mérkőzés eredményétől függött volna az első hely sorsa. Szerencsére nem kellett számolgatni, mert magabiztos győzelmet arattak a tiszakécskeiek. Az látszott a fiúkon, hogy nagyon akarnak és a nagy akarásba sok hiba is csúszott, főleg az első játékrészben. Így nem is esett is gól. A második félidőben azonban kiütközött a két csapat közötti tudásbeli különbség. Az első találatról Puskás Zoltán gondoskodott, aki kapásból hatalmas gólt lőtt. A lelátó szinte szétrobbant az örömtől. (Mintegy 1500 néző bíztatta a helyieket.) Nem sokat kellett várni a második gólra sem, amit a közönség kedvenc, Kalmár Ferenc jegyzett. Ekkor már mindenki biztos volt abban, hogy ezt a mérkőzést és a bajnokságot csak a Tiszakécske nyerheti meg. De ezzel még nem ért véget a gólok sora. Puskás ismételt, közelről talált a szentőrinci kapuba.

A találkozó lefújása után hatalmas pezsgőt bontottak a játékosok, mezüket a közönségnek adták, és bajnokcsapat feliratú pólóban jelentek meg az érem átadáson. Előtte azonban még néhányszor a magasba dobták Szabó István vezetőedzőt. A játékosok egyenként köszönték meg Szíj Lászlónak, hogy támogatja a csapatot és idáig eljutottak.

Álmodtam egy világot magamnak szólt a hangszórókból a jól ismert Edda sláger, és ez az álom most teljesült. A Duna Aszfalt Tiszakécske VSE csapata az elkövetkező bajnoki évet, ami július 29-én kezdődik, az NB II-ben folytatja.