1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Ha pünkösd, akkor falunap Nyárlőrincen

Minden évben nagy érdeklődés mellett zajlik a falunap Nyárlőrincen, amit pünkösd vasárnapján tartanak, a labdarúgó pálya melletti téren.

 

A programok délután kezdődtek a színpadon. Elsőként az óvodásokból álló Toporgók néptánccsoport műsorát láthatták a jelenlévők. Őket követte az általános iskolásokból álló Pöszméte citerazenekar bemutatója, majd pedig a szinték általános iskolásokból álló Fülemüle énekkar műsora. Az Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület több mint fél órás műsorral szórakoztatta a jelenlévőket. Közben azért a színpadon kívül is zajlottak az események. Bánföldi Ferenc fazekasmester megmutatta, hogyan kell agyagedényeket készíteni, és aki akarta, az ki is próbálhatta. A gyerekek nagy örömére nem maradt el az arcfestés és a lufihajtogatás sem. Az már megszokott dolog, hogy a nyugdíjas klub tagjai különböző ízesítésű sajttal, körözöttes kiflivel kínálják a falunap résztvevőit. Mellettük közvetlen pedig finom borokat lehetett kóstolni, ami szintén évek óta velejárója a rendezvénynek.

Az önkéntes tűzoltó egyesület tagjai is kitettek magukért. A későbbiek folyamán számukra kialakítandó helyen várták az érdeklődőket. Egy füstkamrát is kialakítottak, ahol azt szimulálták, milyen az, amikor a tűzoltóknak ilyen helyiségbe kell bemenni. Nem csak a felnőttek, de a gyerekek is kipróbálták, bent pedig egy tárgyat kellett megkeresni. Ezzel még nem ért véget a tevékenységük. Meghirdették a tűzoltóautó húzó versenyt. A tizenhárom tonnás autót negyven méterre kellett elhúzni hat főnek, ami nem volt egyszerű feladat. Első helyen az önkéntes tűzoltók csapata végzett, második lett a II. osztály csapata, harmadikon a Golovics, negyediken a Remény, ötödiken pedig a Nyüzgér csapat végzett.

Az önkormányzat jóvoltából mindenki ingyen kóstolhatta meg a marhapörköltet, amihez tarhonyát és savanyú uborkát is kaptak. A sztárvendég az este hét órakor fellépő Nótár Mary volt, aminek a koncertjére már teljesen megtelt a tér. Az est folytatásaként az 1+2 Sláger zenekar szolgáltatta a zenét. Aki akarta az nem csak énekelhette a dalokat, de táncra is perdülhetett.