1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Juhász szépségdíjas gólt lőtt a Honvédnak

Lovric Iván öngóljával, Juhász László fantasztikus ollózós találatával, Tölgyesi Viktor hosszú labdavezetése után szerzett góljával, valamint Kalmár Ferenc két csel után lőtt remek találatával – amire csak eggyel tudott a Budapesti Honvéd II válaszolni – 4–1-re győzött a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE labdarúgó csapata az NB III 26. fordulójában. Ezzel továbbra is a második helyen áll a tabellán.

 

Mikor a szurkolók megtudták, hogy néhány NB I-es játékos is pályára lép a „kis” Honvédban nem annyira örültek. Aztán alig telt el tíz perc, és máris a vendégek kapujában táncolt a játékszer. Benkó a jobb oldalon futott fel, beadta a labdát, de Lovric olyan szerencsétlenül ért hozzá, hogy lábáról a saját kapujában kötött ki 1–0. Egyre többet támadtak a hazaiak, aminek a közönség örült a legjobban. Aztán a 26. percben olyan gólt láttak, amit csak nagy ritkán lehet, nem csak hazai, de nemzetközi viszonylatban is látni. Juhász háttal a kapunak, ollózva hatalmas gólt lőtt 2–0. Szépségdíjas találat volt, tombolt is a közönség. Egyre jobban belejöttek a játékba hazaiak. A 31. percben Tölgyesi a félpályánál kapta meg a labdát. Húzták, ráncigálták, próbálták fellökni, de nem hagyta magát, a tizenhatoshoz érve pedig átemelte a kapuson a labdát 3–0. Ez is parádés volt. A félidő lefújása előtt egy sajnálatos sérülés is történt. Lovric saját kapusával ütközött, mely után úgy kellett levinni a pályáról. A második félidő elején bátran kezdeményezett a Honvéd, aminek meg lett az eredménye, mert Májer szépített 3–1. Nem sokáig maradt a kétgólos előny, mert a csereként beállt Kalmár, két szép csel után kilőtte a bal alsó sarkot 4–1. A hátralévő időben mind a két csapatnak voltak helyzeteik, de az eredmény nem változott.

Jól ismerem a Honvédot, mert Bence fiam ott játszik, nyilatkozta Szabó István. A Honvéd ma nagyon jó összeállításban lépett pályára, többen közülük: Lovric, Tömösvári, Kosút, Herjeczki, Májer, Lukács játszottak az NB I-es csapatban, de így volt jó, mert megmutattuk, hogy ilyen karakterű játékosok mellett is tudunk jó futballt, minőségi játékot produkálni. Jól játszottunk, főleg az első félidőben, bravúros gólokat is lőttünk. Az első játékrészt mindig meghajtjuk, mert akkor akarunk előnyt szerezni. A második félidőben a Honvéd kockáztatott, de erre számítottunk. Elégedett vagyok a labdarúgókkal, a szurkolóinknak pedig minden elismerésem, hiszen remekül biztatták a csapatot. Most megint léptünk egyet előre. Készülünk a következő mérkőzésre, ahol megint egy NB I-es gárda fiók csapatához megyünk Paksra. Nem lesz könnyű feladat az sem. Most viszont gratulálok a fiúknak, mert megérdemlik.

Teljesen megérdemelten nyert a Kécske, jobbak voltak nálunk, mondta Tóth Iván kapusedző. Az első félidőt átaludtuk, rosszul nyitottunk egy öngóllal, utána olyan gólt rúgott a srác, amit egy hónapig vetítenének az Eurosporton is, ez megroppantott minket. A második félidőben próbáltunk menni az eredmény után, döntetlenre hoztuk ezt a játékrészt, de a hazaiak győzelme teljesen megérdemelt.

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE–Budapest Honvéd MFA II 4–1 (3–0)

Tiszakécske, 600 néző. Vezette: Mencsik (Berényi, Kurinka)

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay – Benkó, Csáki, Dr. Kardos, Polyák, Kocsis, Markó (Oláh), Mihály (Pintér), Tölgyesi, Juhász, Puskás (Kalmár). Edző: Szabó István

Budapest Honvéd MFA II.: Berla – Kosút (Bence), Lukács, Herjeczki, Erdélyi, Kovács, Lovric(Horváth), Tömösvári, Pisont(Király), Májer, Kabangu. Edző: Pisont István

Gól: Lovric (öngól) 10., Juhász 26., Tölgyesi 31, Kalmár 68., ill. Májer 66