1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Küzdelemből jelesre vizsgázott a Tiszakécske

Hazai pályán a Makót fogadta a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE NB III-as labdarúgó csapata, és küzdelmes mérkőzésen begyűjtötte a három pontot.

 

Nem lepett meg ez a mérkőzés, mert tudtuk a Makóról, hogy szervezett jó csapat, és tisztában voltunk a tavaszi jó eredményeikkel. Az eddig lejátszott öt mérkőzésből egyszer sem hagyták el vesztesként a pályát – nyilatkozta Szabó István a hazaiak mestere a mérkőzés után. Nálunk Kirchnerre műtét vár, Oláhnak hasfalhúzódása van, Puskás három sárga lap miatt nem játszhatott. Ehhez még hozzá jön, hogy szerdán is játszanunk kellett, mert elmaradt egy mérkőzésünk. Éppen ezért pihentetni is kellett, különböző okokból, játékosokat. Az első félidőben látszott, hogy frissek a játékosok, nagy különbség volt a két csapat között, nem csak helyzetekben, de a pályán mutatott játékban is. A második félidőben többet támadott a Makó, kockáztatott is. Ennek ellenére ebben a játékrészben is voltak helyzeteink. A Makó nagyszerűen küzdött, remélem a többi, hátralévő mérkőzéseken is így fog. Azt hiszem, hogy ez a mérkőzés a szív diadala volt, mert a második félidőben nagyot küzdöttünk. A közönség elvárja tőlünk, hogy mindig nyerjünk, de ezt nem könnyű teljesíteni.

Két ellentétes félidőt láttunk, sajnos az első játékrészben nem volt elég hitünk – mondta Kolozsvári János a makóiak edzője. A második félidő játéka alapján megérdemeltük volna a döntetlent, de a helyzeteink alapján akár nyerhettünk is volna. De a mérkőzés nem egy, hanem két félidőből áll.

Mivel a Pécs kikapott Vecsésen, így ismét a tiszakécskeiek vannak a tabella élén.

Duna Aszfalt TVSE–Makó FC 1–0 (1–0)

Tiszakécske, 600 néző, vezette: Böcskei (Pápai, Csóra)

Tiszakécske: Helesfay – Benkó, Csáki, Juhász (Kalmár 22.), Tölgyesi, Polyák, Horváth, Kardos, Mihály (Takács 55.), Markó (Bartucz 60.), Kocsis. Edző: Szabó István

Makó: Füstös – Kasuba, Juhász Gy., Tóth T., Babolek (Varga 78.), Molnár (Vajna 58.), Lipták, Rakonczai (Bánóczki 46.), Sirokmán, Gémes, Széll. Edző: Kolozsvári János

Gól: Horváth B. 18. perc

Sárga lap: Horváth 87., Tölgyesi 92., illetve Tóth T. 78., Gémes 84. perc