1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Becsöngettek az általános és közép iskolákba

Ma reggel elkezdődött a 2017/2018-as általános és középiskolai tanév. Akadtak olyanok, akik örültek annak, hogy ismét tanulni kell, míg mások szívesen töltötték volna még otthon az időt.

 

A nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola a lakiteleki Eötvös Általános Iskola tagintézménye. Az évnyitó ezúttal is úgy kezdődött, ahogyan az lenni szokott. Az első osztályosok, mind a tizenheten, az óvodában gyülekeztek, ahol Almási Barbara tagóvoda vezető köszöntötte őket. Elmondta, hogy új szakasz kezdődik most az életükbe, de bármikor visszatérhetnek egykori intézményükbe. Kiss Csilla óvó néni is elbúcsúztatta a volt nagycsoportosokat és Ágota óvó nénivel együtt egy-egy ceruzát adott az iskolába menőknek, az ötödik osztályosok pedig egy órarendet. Az első osztályosok tanító nénije Golovicsné Oláh Ágota, napközis nevelőjük pedig Feketéné Rabb Edit.

A településen hagyomány, hogy az első osztályba menőket az ötödik osztályosok kísérik át az évnyitóra, amit ezúttal a művelődési házban tartottak. Műsort Nyúl Zsuzsanna tanítványai, a harmadik osztályosok adtak. A volt óvodások közül hárman verssel is készültek. Az új tagintézmény vezető Tóthné Nagy Ilona is köszöntötte az iskolásokat, és sok sikert kívánt mindenkinek a tanévben. Mind a tizenhét első osztályos egy oklevelet vehetett át, tanúbizonyságként, hogy megkezdték iskolai tanulmányaikat. Olajos István igazgató, Balog Zoltán az emberi erőforrások miniszterének aláírásával elismerő oklevelet adott át, Szenekné Édes Kornélia tanárnőnek, az eddig végzet munkája elismeréséért. Ezt követően Tóthné Nagy Ilona az új iskolai tanévet megnyitotta.