1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Ötezernél is több alkotás készült az elmúlt huszonnégy év alatt

Huszonnegyedik alkalommal rendeztek alkotótábort Tiszaalpáron, melyen harmincnál is többen vettek részt az elmúlt két hétben.

 

A Budafoki Mészáros László és a Kiskunfélegyházi Holló László Képzőművészeti Kör tagjai, voltak a tábor lakói. Az alkotásokból kiállítást rendeztek a piac csarnokában, azzal a céllal, hogy bemutassák a község lakóinak, hogy mit készítettek a két hét alatt. A termés gazdag, több mint száz alkotás készült. Egy-egy művet minden táborlakó, az önkormányzatnak adományozott. Az eddigi táborokban több mint ötezer alkotás készült, ebből ötszáznál is több lett az önkormányzat tulajdona – mondta Biczók Mihály a tábor főszervezője. A tábor nem volt ingyenes, a szolgáltatásért az alkotóknak fizetni kellett, de így is nagyon elégedettek voltak, mert mint mondták, ilyen ellátásban sehol sem részesültek.

Török Tamás a tábor művészeti vezetője csak nem a kezdetektől fogva jár Tiszaalpárra. Főiskolásként csöppent bele, így megtapasztalhatta, hogy milyen alkotónak, vendégnek, szervezőnek és kiállítás rendezőnek lenni. Amint azt elmondta örül annak, hogy mindig színesedik a paletta, nem csak szó szerint értve, mert van rézkarc, tűzzománc, kerámia, gobelin és festmény. A kiállítást dr. Vancsura István polgármester nyitotta meg, ami után az alkotók megajándékozták egy-egy képpel azokat, akik valamilyen formában segítettek abban, hogy a két hét minden táborlakó számára sikeres legyen.