1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

NB III-ban a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE csapata

Az elmúlt heti hazai 1–0 után, idegenben is ugyan ilyen arányban nyert a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE labdarúgó csapata a Balassagyarmat ellen.

A hazai három pont megszerzése után lépéselőnybe került a Tiszakécske. Bár a helyzeteik alapján nagyobb arányú győzelmet is arathattak volna, de a helyzetek kimaradtak. A három pont begyűjtése, és az, hogy a balassagyarmatiak nem tudtak gólt szerezni bizakodásra adott okot. A mostani találkozóra mintegy kétszáz szurkoló kísérte el a Tisza-parti gárdát.

A kezdőrúgást Benkő László, az Omega együttes vezetője és billentyűse végezte el, ami után mindjárt egy vendégszöglet következett. Az első helyzetet a balassagyarmatiak hagyták ki, amikor is Langó csak centiméterekkel csúsztatott a kapu fölé. Ezt követően pedig jött a tiszakécskeiek találata. Székely Dávid lövése utat talált a hazaiak kapujába 1–0. Jókor jött a gól, megnyugtatta nem csak a játékosokat, de a szurkolókat is. Ezután ugyanis három gólt kellett volna rúgni a balassagyarmatiaknak ahhoz, hogy ők kerüljenek fel a magasabb osztályba. Ennyit egy mérkőzésen pedig ebben a bajnoki idényben senki sem rúgott a Duna Aszfaltnak. Az első félidőben egy közeli lövést bravúrral hárított Belecan. Bár ez az időszak a hazaiak nyomását jelezte, a kécskei védelem jól állt a lábán.

A szünet után kijövő hazai játékosokon látszott, hogy már fejben nincsenek ott. Bár a győzelemben talán még bízhattak, de a feljutásban már nem. Így a második félidőben sem történt különösebb változás. A hazaiak többet birtokolták a labdát, míg a vendégek gyors játékosaik révén kontratámadásokkal próbálkoztak. Egy ilyen kontra támadás után Vladul közeli lövését hárította a gyarmati kapuvédő. A félidő második felében mind két edző cserékkel próbálkozott. Ez a vendégeknél egy kis frissítést is jelentett, na meg időhúzást is, míg a hazaiak abban bíztak, hogy fel tudják törni a vendég védelmet. Nem így történt. A találkozó hátralévő perceiben már nem esett több gól, így a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE csapata ezzel felkerült az NB III-ba. A mérkőzést ezúttal is nagy küzdelem jellemezte, és persze akadtak kemény belemenések is. A tiszakécskeiek megmutatták, hogy nem csak a megyei bajnokságban szerepeltek jól, de az osztályozón is. Most már az NB III következik. Remélhetőleg ott is bizonyítani fognak majd a fiúk.