1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Nem a hagyományos módon búcsúztak el óvodájuktól

Az óvodákban lassan véget ér a nevelési év. Ilyenkor a nagycsoportosok elbúcsúznak az óvó néniktől, dajka néniktől, mindenkitől, akik foglalkoztak velük, de magától az intézménytől is. A nyárlőrinci óvodában ez nem a hagyományos módon történik.

 

Az intézmény udvarán gyülekeztek a szülők és a gyerekek, hogy részt vegyenek a ballagási ünnepségen. Ünneplő ruhában azonban szinte senkit sem lehetett látni. A gyerekek és az óvó- és dajka nénik egyen pólóban várták, hogy megkezdődjön az ünnepség. Ennek többek között az is az oka, hogy a búcsúzás után családi vetélkedőt tartanak. (Erről külön számolunk be olvasóinknak.) Először Almási Barbara tagóvoda vezető köszöntötte a jelenlévőket, majd a nagycsoportosok vonultak fel egy kis színpadra, ahol valamennyien néhány mondattal búcsúztak el az óvodától. Minden ballagó óvodás egy könyvjelzőt is kapott emlékbe. A különböző tehetségműhelyben dolgozó apró palánták is oklevelet vehettek át, Ágota óvó nénitől, aki az elmúlt időszakban vitte ezt a projektet. Köszönetet mondtak, és ajándékot adtak át azoknak a felnőtteknek, akik sokat segítettek a három év alatt. Ezt követően valamennyi ballagó óvodás egy héliummal felfújt léggömböt kapott, amit egyszerre engedtek fel a magasba. Ezzel azt is jelezték, hogy ők már kirepültek az óvodából.

Az ünnepség végén Pénzváltó István polgármester bejelentette, hogy az önkormányzat 256 millió forint pályázati pénzt nyert, amiből bővítik és felújítják az óvodát. A munkálatok hamarosan elkezdődhetnek.