1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Tiszaalpáriak nyerték a rangadót

Nem voltak jobbak, mégis otthon tudták tartani a tiszaalpáriak a három pontot, a Lakitelek elleni rangadón, a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 27. fordulójában.

 

A rossz talajú pályán nem alakult ki igazán jó játék, ezzel mind a két csapat adós maradt. A játékosok főleg előrevágott labdákkal kísérleteztek, sok esetben eredménytelenül. A kapusoknak nem is volt sok dolguk az első játékrészben. A második félidőben sem változott többet a játék képe, ugyan olyan csapkodó volt, és rengeteg volt az eladott labda. Sajnálatos módon a játékvezetőnek is voltak rossz ítéletei és nem egy esetben rossz helyezkedésével akadályozta a játékot. Az első gólt a hazaiak szerezték egy hatalmas védelmi hiba révén. Kovács Jácint nem rúgta el a labdát, Nemes István pedig először Ballába, majd pedig a kapuba helyezte a játékszert. Keményebb lett a játék, amit az is bizonyított, hogy a 71. percben büntetőt ítélt a játékvezető a lakitelekiek javára, amit Erős Gergő értékesített. Már úgy tűnt, hogy döntetlen marad az eredmény, amikor öt perccel a rendes játékidő befejezése előtt ismét nagy hibát vétett a lakiteleki védelem, amit Nemes könyörtelenül ismét kihasznált. Ezt követően még Hekkel kapusnak volt egy durva szabálytalansága, amit a játékvezető csak sárga-lappal „jutalmazott”. A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

Tiszaalpár–Lakitelek 2–1 (0–0)

Tiszaalpár, 220 néző. Vezette: Péter-Szabó O. (Takács, Besenyei)

Tiszaalpár: Hekkel – Barcsa, Németh Zs., Bárdos, Nagy-Gál, László, Pásztor, Németh S., Nemes, Fábián R., Fehér. Edző: Dudás György

Lakitelek: Balla – Kovács J., Sáfár, Steklács (Szentesi), Subicz, Győrfi, Kovács L. (Győri), Hencz, Erős, Rózsa, Szabó Á. Edző: Magyar A.

Gól: Nemes (52., 85.), ill. Erős (72.)