1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Bemutató a Kincskereső térbeli-vizuális tehetségműhelyben

A Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Nyárlőrinci Tagintézményében a tehetséggondozás is a kiemelt nevelési feladatok közé tartozik.

 

2016 szeptemberében, az iskolába készülő nagycsoportosok körében történt a tehetségígéretek azonosítása és kiválasztása, az átlagon felüli képességek, a motiváltságuk és kreativitásuk figyelembe vételével. A térbeli-vizuális műhelymunkába bevont gyermekek: Bozsik Hanna, Bódia László, Darányi Leila Viktória, Gyenes Fanni, Generál Dorina, Horváth Bence Zsolt, Kovács Zoé.

Intézményünkben működő „Kincskereső” térbeli- vizuális műhelyünkbe, április 25-én, bemutató foglalkozásra hívtuk a környező települések pedagógusait, Lakitelekről és Tiszugról. A bemutató témája: a gyermeki kreativitásfejlesztés lehetőségei a tehetségműhelyben, a művészetek eszközeivel.

Vendégünk volt Szaniszló Vivien festőművésznő, aki a leghitelesebben tudta átadni a művészetében rejlő varázslatot. Általa, hiteles forrásból ismerkedhettek meg az akvarellfestészettel, a vízfestés különféle technikáival. Alapszíneken túl a komplementer színekkel, színkörökkel, játékos színkeveréssel. Lehetőség nyílt a művésznő munkájának, műve kibontakozásának, élményének megtapasztalására: csendéletet festett, melyet felajánlott az óvodánknak.

A tehetségígéretek drámajátékokkal, Chopin és Vivaldi zenéjével hangolódtak rá a közös alkotó tevékenységekre. Mohácsi Gézáné tehetségfejlesztő pedagógus