1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Lerajzolták álomautójukat

Idén, immár hetedik alkalommal hirdette meg a Toyota Central Europe magyar gyerekek számára a Toyota Motor Corporation által szervezett Toyota DREAM CAR rajzversenyt. A megmérettetés arra ösztönözte a gyerekeket, hogy rajzolják le, milyennek képzelik el egy jobb jövő autóit. Azzal, hogy megalkották az elkövetkező évek álomautóit, a kis művészek ráérezhettek annak örömére és fontosságára, hogy megfogalmazzák álmaikat.

 
 

Eddig majdnem minden évben volt magyar helyezett a nemzetközi versenyen. Így már több magyar gyereket és szüleit látta vendégül a Toyota a Japánban rendezett díjátadó ünnepségen, ahol átvehették megérdemelt ajándékukat. A siker talán idén is megismétlődhet, hiszen „A te álomautód – A jövő autója” szlogennel meghirdetett versenyre 682 magyar alkotás érkezett.

 
 

A hazai szakértőkből álló zsűri egybehangzó véleménye szerint nem is a pályaművek igényes technikája tette rájuk a legnagyobb hatást, hanem az, hogy a gyerekek mindhárom induló korosztályban (8 év alatt, 8-11 év között és 12-15 év között) milyen világosan érezték és magukévá tették az autóipar új, fontos üzenetét, a környezetbarát, fenntartható mobilitás gondolatkörét.

 

Az alkotások láttán valóban egyértelmű, hogy a gyerekek tudatosan párosítják a japán márkával a környezetbarát autózást. Fantáziájukban a jövő Toyotái a Föld energiáit hasznosítják, levegő, víz, hidrogén, napenergia, szél hajtja őket.

Külön díjas lett két lakiteleki diák is Dobecz Bese és Tapodi Annamária Zsófia.