1. 2024.04.17. szerda, Rudolf
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Hatalmas torta a Falukarácsonyon

Ebben az évben is megtelt a művelődési ház nagyterme a falukarácsony alkalmával Lakiteleken. A két órás műsorban színvonalas programot láthattak a nézők.

 

A megjelenteket Zobokiné Kiss Anita polgármester köszöntötte, majd Kókai Géza református lelkész osztotta meg ünnepi gondolatait a nézőtéren ülőkkel. A fellépők között először a Brill Art stúdió táncosai mutatkoztak be a színpadon. Őket követte a Szivárvány Óvoda Vackor csoportjának adventi műsora. A Zafira Dance Team tagjai rendszeres fellépői a helyi rendezvényeknek, csak úgy, mint a helyi Tűzoltó zenekar. A Silver Step tánciskola helyi táncosai is bemutatkoztak, akik után a Dudorások citerazenekar szólaltatta meg hangszereiket. A Dalma Dance Club tagjai közül nem csak a mazsorettek, de a táncosok is felléptek. A műsor végén a Brill Art stúdió táncosai ismét színpadra léptek. A műsort az önkormányzat dolgozóinak karácsonyi éneke zárta, majd a tombolasorsolás következet. Ezúttal is számos értékes tárgy talált gazdára.

A Falukarácsonyhoz évek óta hozzátartozik a hatalmas torta, amit ezúttal is Oroszi Hajnalka a Laki-Konyha Kft. helyettes vezetője készített a település lakóinak ingyen. Az alapanyagot a Jutka ABC ajánlotta fel. Szükséges volt hozzá többek között, 240 tojásra, hat kg lisztre, 12 kg cukorra, 10 liter tejre, hat liter tejfölre, 12 liter tejszínhabra, 2,5 kg mirelit szamócára, 1,5 kg margarinra, és még több egyéb apróságra. A 160 centiméter hosszú, hetven centiméter széles, húsz centi magas tortát három ízben, epres-joghurtos, gesztenyés, csokoládés-nutellás, készítette el Hajnalka. Több mint tíz órát dolgozott azon, hogy elkészüljön a téli hangulatot ábrázoló remekmű, amiből hatszáz szeletet osztottak ki Tóthné Balla Máriával a kft. ügyvezetőjével.