1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 9 °C
  4. |

Győzelmek és vereségek

A megyei I. és II. osztályú labdarúgó bajnokságban az elmúlt hétvégén a 13. fordulót bonyolították le. A térségünkhöz tartozó csapatok közül három győzelemmel, kettő pedig vereséggel hagyta el a pályát.

 

A Tiszakécske megyei I. osztályú csapata a Baját fogadta. A szebb napokat is megélt vendégek ezúttal nem tudtak pontot, pontokat, rabolni ellenfelüktől, sőt alárendelt szerepet játszottak. A kécskeiek részéről a gólok sorát Vladul Stefán nyitotta meg, már a 6. percben. A félidő lefújása előtt még Benkó Bence is betalált. A második félidőben folytatódott a hazaiak fölénye, ami gólokban is megmutatkozott, Juhász László és István László révén. A hazaiak több kapufát is lőttek és néhány ziccert is kihagytak. A mérkőzésen avatták fel az új eredményjelző táblát. Duna Aszfalt Tiszakécske VSE-Baja 4-0 (2-0)

A megyei II. osztályban játszó csapatok közül Lakitelek Hetényegyházára utazott. Az első félidőben a hazaiak jobban teljesítettek és megszerezték a vezetést már az első negyedórában. Félő volt, hogy egy újabb hetényegyházi találat majd kedvét szegi a lakitelekieknek, de szerencsére ez nem következett be. Sőt a második játékrészben fölé kerekedtek ellenfelüknek, és először Sáfár Sándor, majd pedig Erős Gergő talált a kapuba. Erős ezúttal is hatalmas gólt lőtt. Hetényegyháza-Lakitelek 1-2 (1-0).

A Tiszakécske II csapata Izsákon próbált szerencsét és azzal is járt. Már az első félidőben kétgólos vezetésre tett szert, Dóka Ádám és Dóka Dávid révén, ami megnyugtatta a játékosokat. A második félidőben Tóth Kristóf növelte az előnyt, így sima győzelem született. Duna Aszfalt Tiszakécske VSE II-Izsák 0-3 (0-2).

Nyárlőrinc a tabella élén álló Városföldet fogadta. Sok reményük nem volt a hazaiaknak a pontszerzésre, bár negyed óráig jól tartották magukat. Akkor azonban egy perc alatt két gólt is kaptak Kiss László révén. Nem sokkal később Torbán Csaba fejjel szépített. Úgy tűnt, hogy sikerül is majd az egyenlítés, de Márics Béla távoli bombája utat talált a kapuba. A második félidőben kiegyenlítettebb játék folyt, de csak a vendégek tudtak újabb gólt szerezni. Nyárlőrinc-Városföd 1-4 (1-3).

Nem kísérte szerencse a tiszaalpáriak kerekegyházi vendégjátékát. Bár az első félidőben még nagyjából partiban voltak a kerekegyháziakkal, de gólt csak hazaiak szereztek. A második félidőben azonban kijött a két csapat közötti különbség. A vendéglátók 15 perc alatt három gólt is szeretek ami tiszaalpáriaknak nem sikerült. Kerekegyháza-Tiszaalpár 4-0 (1-0).