1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

A Mignon és a Csillám pónik csapat végzett az élen

Akadályversenyt rendeztek a lakiteleki Eötvös általános iskola diákjainak, melyben az első és a hetedik évfolyamosok vettek részt. A nyolcadikosok az alsós tanulókat kísérték állomásról, állomásra.

 

A játékot a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző Egyesület fiataljai szervezték és vezették parancsnokuk, Heinrich Gábor irányításával. Az aradi vértanúk tiszteletére minden évben akadályversenyt szervez az egyesület. Az esős idő miatt csúszott egy kicsit az időpont, mert nem október 6-án, hanem 15-én rendezték meg.

A diákoknak hat állomáson kellett megmutatni tudásukat. Az első állomás az iskola udvarán volt, ahol gránátdobás szerepelt. A második a Templom park volt, ahol helytörténeti tudásukat kellett bizonyítani. A piactéren találós kérdésekre kellett válaszolniuk. A pálinkaházban több feladat is várt a tanulókra. Gyógynövényeket kellett felismerniük, a szabadban és a szatócsboltban. Diót is szedtek, miközben meleg teát kortyolhattak. A templom romnál érdekes történelmi kérdéseket kaptak, de közben megnézhették a feltárt templom romjait. Sokan kihasználták a lehetőséget és a kötél mászókán ügyeskedtek. Az utolsó feladat a napközi otthon udvarán volt, ahol a pároknak úgy kellett vinni homlokuk között a kislabdát, hogy az ne essen le, csak a végén, egy zsámolyba.

Az összesített verseny alapján az alsó tagozatosok közül a 2.b osztály Mignon csapata végzett az élen. Második lett a 4.a Kincskeresők, harmadik pedig az 1.b Süni simi csapata. A felső tagozatosok közül az 5.a osztály Csillám pónik csapata bizonyult a legjobbnak. Második helyen végzett a 7.b Térdig érő szélben tortát hegesztők néven futó, a harmadik pedig a 6.a Hatásvadászok csapata.