1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Fákat, villanyoszlopokat döntött ki a vihar

Lakitelekre és Tiszaalpárra reggel hét óra után pár perccel csapott le a vihar. Fákat, villanyoszlopokat döntött ki, több órán keresztül nem volt áram.

 

A kecskeméti hivatásos, a tiszakécskei önkormányzati, és a lakiteleki önkéntes tűzoltók segédkeztek a károk eltakarításában. Tiszaalpáron a labdarúgó pálya mellett lévő fákból döntött ki egy hatalmasat a szél, ami rázuhant a villanyoszlopra és kidöntötte azt. A villanyvezetékek is elszakadtak. A kiskunfélegyházi úton két villanyoszlopot is kidöntött a hatalmas szél. A Tiszaalpár és Lakitelek közötti úton, több helyen is rádöntötte a szél az útra a fákat. A tűzoltók munkáját önkéntesek is segítették.

Lakiteleken pontosabban Kapásfaluban egy hatalmas sátrat vágott neki a szél a villanyoszlopnak, ott is hosszú időn keresztül nem volt áram. A víztorony közelében egy nyárfa gally ráesett a magasfeszültségre, és összezárta a két drótot. Ennek következtében hatalmas robbanást, lángokat és füstöt láttak a szemtanúk. Az áramszolgáltató munkatársai a helyszínre érkeztek és leszakították a vezetéket. A településen, több helyen is, főleg a 44-es számú főút és a kerékpárút mellett döntött ki fákat a szél. A település egyes részein dél körül az áramszolgáltató szakemberei helyreállították a hibákat. Háztetők rongálásáról nem érkezett jelentés.