1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Három nap, harminckét zenekar

Harmadik alkalommal rendezték meg Tiszaalpáron az Alpárfeszt elnevezésű zenei napokat. A fesztivál, különböző zenei irányzatok kedvelőinek nyújtott szórakozási lehetőséget. A három nap alatt harminckét együttes lépett fel.

 

Először a Mokka presszó udvarában tartottuk a rendezvényt, ahol csak öt zenekar lépett fel, és mintegy százötvenen lehettünk – mondta Bodor Ádám helyi szervező. Most már második alkalommal a régi Tüzép helyén valósítottuk meg a fesztivált. Az elmúlt évben két napos volt, most pedig három naposra terveztük. Ez alatt az idő alatt harminckét zenekar lépett a színpadra. A célunk az, hogy a különböző együtteseknek fellépési lehetőséget biztosítsunk. Persze településünk hírnevét is szerettük volna öregbíteni, és azt, hogy a fiatalok élő zenei koncerteken vehessenek részt. Erre ugyanis nagy igény van. Sátorozási és zuhanyozási lehetőséget biztosítottunk azoknak, akik több napra érkeztek. Azoknak a zenekaroknak, akik itt akartak aludni, külön szállás lehetőséget ajánlottunk fel.

Baráti kapcsolatokon alapul társaságokat hívtunk meg a fesztiválra – veszi át a szót Sánta Zoltán zenei szervező. A vidéki koncertek alapján több társasággal is megismerkedtünk, és azokat hívtuk ide. Főleg a metál, rock, blues, és alternatív zenei irányzat képviselői léptek fel. Több olyan együttes is színpadra lépett, mint a Don Gatto, akik európai körúton is voltak, vagy a Sequence, akik Berlinben és Prágában is koncerteztek már. Az ország egész területéről érkeztek fellépők, de még Újvidékről a Northern Revival, valamint az előbb már említett Sequence. A szervezésben sokat segített, hogy nagyon sok zenész barátunk van, és sok támogatást kaptunk, cégektől, magánszemélyektől és a helyi önkormányzattól. Természetesen a környező településekről is érkeztek zenekarok. Úgy gondolom, hogy ezek az együttesek egy szinten vannak, és baráti kapcsolat alakult ki közöttük. Nagyon szeretnénk azt, hogy legyen folytatása az Alpárfesztnek – tette hozzá Sánta Zoltán.

A fellépő zenekarok: Döngölöm, Kies, Witch Bone Garden (Kecskemét), Billog, Fish, Sunset, Burning Full Thtottle, Vendetta Inc. (Budapest), Everwhite, Dungaree, Barbears, Dystopia, Bad Taste, Hívatlan Vendégek, Forbiden Noise, The Void, Spontán Blues Band (Szeged), Warchief (Dunaújváros), Northern Revival, Phrenia (Újvidék), Don Gatto (Szekszárd), Last, Ranegod, Lett the cigar die (Tiszakécske), IKK (Tiszaalpár), Kis Türelmet (Fülöpjakab), Skulld (Szentkirály), Bekes Projekt (Békéscsaba), Nice One Babe, (Zalaegerszeg), Angertea (Szentes), Sequence (Szerbia).

A képeken a Don Gatto zenekar.