1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Disznót vágtak a motorosok

Az elmúlt időszakban minden év tavaszán disznóvágást tartottak a tiszaalpári motoros egyesület tagjai. A pucolást, feldolgozást és főzést közösen valósították meg.

 

Hangos motorzúgással érkeztek az egyesület tagjai a Kádár Lajos Közösségi Házhoz. Az egyik quad utánfutót húzott, melyen rajta volt az a disznó, amit Dragon József vállalkozó ajánlott fel az egyesületnek. Már a korábbi években is a közösségi ház udvarán dolgozták fel az állatot és ott is főztek belőle finom ételeket.

A klub tagjai nagyon összetartóak. Nem csak a motorokat, quadokat vezető férfiak, de párjaik is ott vannak minden rendezvényen, és segítenek, amiben kell. Ez annyira igaz, hogy a pörkölést, kaparást felváltva végezték, de a sertés mind a négy sonkáját is más-más tag vágta le. Igaz volt ez a húsdarabolásra, a töpörtő sütésre, vagy a hurka alapanyag készítésre is. Az asszonyok pedig főzték a levest, sütötték a hurkát, kolbászt, pecsenyét, tálaltak az ebédhez, vacsorához. Az egész nap jó hangulatban telt, mert közben zenét is hallgattak. Persze megkóstoltak jó fajta pálinkákat is. Akadt olyan, aki ahogyan az a régi öregek tették, a disznó körméből hajtotta fel a nemes italt. Vacsorára meghívták mindazokat, akik segítettek valamilyen formában a klubnak. Megköszönték támogatásukat, és az elkövetkezendő időben is számítanak rájuk.